Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madeon – “Be Fine”

De 25-jarige Hugo Leclercq, beter gekend als Madeon, is een Franse house-, disco- en elektropopmusicus die optreedt als live-dj. Hij startte met componeren toen hij elf was en nam in 2010 de naam ‘Madeon’ aan. Na een aantal remixes van onder andere “The Island” van Pendulum, “Que veux-tu” van Yelle en “Raise Your Weapon” van Deadmau5 ging de video van zijn live-mashup “Pop Culture” viraal, wat hem een bezoekje opleverde in ’15 Minutes of Fame’. In de zomer van 2012 begon hij met optreden en in 2013 stond hij zelfs in het voorprogramma van Lady Gaga’s The Born This Way Ball Tour. Datzelfde jaar bracht hij zijn debuutalbum Adventure uit. Madeon laat zich vooral inspireren door The Beatles en Daft Punk.

Na een aantal jaren werken in stilte zal Madeon ons ergens dit jaar nog het nieuwe album Good Faith voor de voeten gooien. In het derde nummer “Be Fine” neemt hij – net als in zijn andere songs – de vocals voor zijn rekening samen met een krachtig gospelkoor. Geen enorm sterke zanger zijnde, neemt hij ons toch mee in zijn verhaal. Zijn rustige stem maakt het mogelijk om je te concentreren op de lyrics, die minstens even belangrijk zijn als de melodie. Madeon zet zich in om zijn sonisch universum uit te breiden. Hij profileert zich als singer-songwriter en componist en wil vooral op de radio en op festivals wereldwijd het publiek opzwepen.

“Be Fine” is samengesteld uit grote vegen melodieën en komt zeer krachtig over. Het lied combineert een midtempo-beatstructuur met discogetinte instrumentals en een radio-ready vocal. Als je dieper ingaat op de tekst, komt er echter een ander verhaal naar boven. Zijn beschrijvingen van zijn recente worstelingen met zijn mentale gezondheid overheersen het lied niet. Integendeel, je krijgt het gevoel dat er oplossingen zijn, zelfs als het uit de herhaalde mantra komt dat alles goed komt. Good Faith en dan vooral “Be Fine” liggen aan de basis om weer gezond te worden.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar - "House"

De muziek van London Grammar laat zich kenmerken door de prachtige engelenstem van Hannah Reid. De frontvrouw wordt voor het muzikale gedeelde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doechii - "Alter Ego" (feat. JT)

Sinds ze in 2022 haar handtekening zette bij de hiphopgrootheden van Top Dawg Entertainment heeft Doechii niet stilgezeten. Ze dropte een paar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.