Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Murder Capital – “Don’t Cling To Life”

The Murder Capital kwam uit het niets, maar werd al snel de nieuwe hype in het postpunkwereldje. Debuutsingle “Feeling Fades” maakte indruk op ons en ook opvolger “Green & Blue” viel in de smaak. De hype rond de band is groot en in hun vaderland het Verenigd Koninkrijk worden ze door de muziekpers op handen gedragen. Onlangs speelde de band hun eerste show in ons land en dat op Rock Werchter, al was de setting bij een warme zon niet al te optimaal. Op 16 augustus mogen we alvast de debuutplaat When I Have Fears van de band verwachten en daar krijgen we met “Don’t Cling To Life” nog een smaakmaker van.

Waren de twee eerdere nummers van het vijftal nogal aan de lange kant, kiest de band met “Don’t Cling To Life” voor de iets kortere aanpak. Het effect blijft echter haast hetzelfde, want ook met hun derde single brengen ze postpunk van de bovenste plank. “Don’t Cling To Life” klinkt heel intens en raast dankzij het snoeiharde tempo van de drums door onze gehoorkanalen. De muzikale uitbarsting komt er tijdens het slot, waar nog eens alle energie in gestoken werd die de band in zich heeft. De hype rond The Murder Capital is volledig terecht en dat onderstrepen ze met verve met deze puike derde single.

Op zondag 10 november staat The Murder Capital op het Sonic City Festival in Kortrijk naast andere kanjers als Shame, Blanck Mass, Deerhunter en Squid.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 juli 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief