Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single We Lost the Sea – “Towers”

Vreugdevol nieuws bereikte vandaag onze inbox: We Lost the Sea is eindelijk terug! Het is intussen al van 2015 geleden dat de groep ons omverblies met Departure Songs, een meeslepend meesterwerk dat bewees dat postrock nog lang niet dood hoeft te zijn. Hoog tijd voor nieuw werk dus, en als we ons op leadsingle “Towers” mogen baseren, wordt ook Triumph & Disaster een plaat om u tegen te zeggen.

We Lost the Sea is niet bang om hun nummers ademruimte te geven en tot hun volle potentieel te laten ontwikkelen. Dat “Towers” afklokt op iets meer dan vijftien minuten was dan ook geen reden om ons zorgen te maken, en zoals verwacht kan de groep zonder moeite blijven boeien. De compositie gaat door verschillende fases, die samen een coherent verhaal vertellen. Het apocalyptische thema van Triumph & Disaster wordt door de donkere, melancholische flair van de muziek meteen duidelijk.

Doorheen het nummer is een reeks melodieën met een sterk oorwurmgehalte te vinden, zoals je die niet zo vaak hoort in een postmetalnummer. Ook aan headbangmomenten is er geen gebrek; anderhalve minuut voor het einde wordt even gas teruggenomen en lijkt het verhaal voorbij te zijn, maar dan slaat het zestal met tien keer zoveel energie nog een laatste keer terug.

We laten ons maar al te graag meevoeren op het parcours van pieken en dalen dat We Lost the Sea ons presenteert. Met “Towers” bewijst de groep nog maar eens dat ze naast de grootheden van het genre mogen staan. Niet dat we daaraan twijfelden, maar een herinnering misstaat niet. Welkom terug, helden.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

5 juli 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief