Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single John Ghost – “Time//Traveler”

De Gentse groep rond frontman Jo De Geest heeft een album klaar dat eind september bij de betere muziekhandelaar verkrijgbaar zal zijn. Dansende Beren mag daaruit nu de tweede single voorstellen! Eerder hoorden we al het quasi-futuristische “Disfunctional Rabbits: The Disfunction” en die sfeer houden ze vast voor hun volgende single, die toepasselijk ook “Time//Traveler” heet.

In tegenstelling tot die eerste single neemt “Time//Traveler” meer de tijd (pun intended) om een groove uit te werken. De melodie is een beetje zoals de Waze-app, die zwenkt in allerlei kleine en avontuurlijke bochten, maar verliest zijn bestemming nooit echt uit het oog. Als we het toch wat bij muziek willen houden, kunnen we in de begeleiding een duidelijke lijn doortrekken naar de minimalistische muziek van Steve Reich of Arvö Part. In zijn geheel klinkt “Time//Traveler” als een organisch en modern jazznummer omgeven door een dromerige en futuristische atmosfeer, te danken aan de heel rijke instrumentatie en de punchy mix van de Scandinavische producer Jørgen Træen.

De muziek van John Ghost klinkt (paradoxaal genoeg) ook heel cinematografisch en visueel. De Geest vertelt dat de psychedelische beeldtaal op deze nieuwste single aangewakkerd werd toen hij zijn dochter dromerig in het ziekenhuis zag slapen. Hieruit groeide de thematiek van zijn dochter als tijdreiziger. Om dat cinematografische aspect verder in de verf te zetten, belooft de band dat er voor hun nieuwste album ook een Noorse producer, een Syrische kunstenaar en Arabische prinses betrokken zijn. Wat dit precies inhoudt, zal naar verluidt binnenkort verduidelijkt worden.

Wie John Ghost live aan het werk wil zien, kan ze al op 27 juli op het Trefpunt festival tijdens de Gentse Feesten aan het werk zien, of later op het jaar op 16 november in de Appeltuin in Leuven. De albumrelease show vindt plaats op 28 november in de Handelsbeurs in Gent.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 juli 2019

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief