Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles ROSALÍA – “Millionària” & “Dio$ No$ Libre Del Dinero”

©CPU – Joost Van Hoey

Op Rock Werchter regeerden dit weekend naast de oude garde, vooral ook de popdiva’s met ROSALÍA als een van de koplopers. De Spaanse furie uit Barcelona is ondertussen niet alleen in Spanje een ster, ook in de rest van Europa heeft ze een steeds groter wordende fanbase. Met haar tweede album El mal quarer loste ze vorig jaar een ijzersterk album waarop ze nog meer als te voren flamenco en popmuziek met elkaar weet te verweven. De Spaanse wereldster was onlangs ook nog te horen op het nieuwe album van James Blake, maar ook solo blijft ze verder werken aan eigen materiaal. Deze ochtend kondigde ze in Spaanse krantenadvertenties haar nieuwe project Fucking Money Man aan bestaande uit de twee singles “Millionària” & “Dio$ No$ Libre Del Dinero”.

Samen duren de nummers niet meer dan vier minuten, maar het zijn wel vier uitstekende minuten. “Millionària” werd voorzien van een heel trappy beat, maar dan weer gecombineerd met het typische klapritme uit de flamenco. Het nummer klinkt heel vrolijk en opzwepend en had gerust iets langer mogen duren. “Dio$ No$ Libre Del Dinero” is in tegenstelling tot “Millionària” een meer gevoelvol nummer geworden waarin ROSALÍA ook nog eens opteert voor het gebruik van autotune. De flamenco-invloeden zijn hierop iets minder aanwezig, maar desondanks weet het korte nummer ons te bekoren. Nieuwe muziek van ROSALÍA is altijd een geschenk en de Spaanse weet maar al te goed hoe ze zowel de mainstream-mensen kan bekoren als de iets meer alternatief gezinde muziekliefhebbers.

Op zondag 7 juli kan je ROSALÍA aan het werk zien op Down The Rabbit Hole bij onze noorderburen.

Facebook


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 juli 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief