Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ride – “Future Love”

Ride is een hoeksteen binnen shoegaze kringen. Samen met Slowdive en My Bloody Valentine gelden ze als de heilige drievuldigheid voor het Britse subgenre vol atmosferische effectpedalen. Ze combineren grof gitaargeweld en zachte melodie op meesterlijke wijze. Drummer Loz Colbert is één van de beste in zijn vak en zorgt voor ongeziene energie. Halfweg de jaren 90 splitste de band en sloot gitarist Andy Bell zich aan bij Oasis. Sinds 2015 bracht Ride een mooi album en een ep uit waar vooral hun songwriting blijft uitblinken. Die intelligentie merken we ook op “Future Love”, de eerste single voor This Is Not A Safe Place, hun zesde album dat uitkomt op 16 augustus.

We bemerken meteen de leuke arpeggio lead waarmee het nummer begint. Verder valt er over “Future Love” echter niet veel nieuws te zeggen. De single zweeft wat in het gemiddelde van wat de band de laatste jaren uitbracht. De productie is onberispelijk: de galmende gitaren en vitale drums komen helder tot hun recht. De melige vocals doen het frisse popstukje echter geen goed, halfweg begint het zelfs wat te vervelen. ‘You got me going’, zingt Mark Gardener een keer of tien, terwijl wij bedenken hoelang het nog zou doorgaan. Ride blijft een baken voor goed geschreven indie songs, maar wij hopen dat hun nieuwe album ook nog iets episch in petto heeft.

Een Europese tour zou alvast een goed begin zijn.

Facebook / Website

174 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
InstagramLiveRecensies

Slowdive @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Briljante bescheidenheid

Vijfendertig jaar nadat het zich vormde in Reading, staat Slowdive op de lijst van shoegaze-iconen vereeuwigd. Die reputatie zou niet doen vermoeden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sugar Horse - "The Shape of ASMR to Come"

In den beginne stond Sugar Horse net als ieder ander pasgeboren veulentje op wankele pootjes. Vier jaar nadat ze het levenslicht zag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.