Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ride – “Future Love”

Ride is een hoeksteen binnen shoegaze kringen. Samen met Slowdive en My Bloody Valentine gelden ze als de heilige drievuldigheid voor het Britse subgenre vol atmosferische effectpedalen. Ze combineren grof gitaargeweld en zachte melodie op meesterlijke wijze. Drummer Loz Colbert is één van de beste in zijn vak en zorgt voor ongeziene energie. Halfweg de jaren 90 splitste de band en sloot gitarist Andy Bell zich aan bij Oasis. Sinds 2015 bracht Ride een mooi album en een ep uit waar vooral hun songwriting blijft uitblinken. Die intelligentie merken we ook op “Future Love”, de eerste single voor This Is Not A Safe Place, hun zesde album dat uitkomt op 16 augustus.

We bemerken meteen de leuke arpeggio lead waarmee het nummer begint. Verder valt er over “Future Love” echter niet veel nieuws te zeggen. De single zweeft wat in het gemiddelde van wat de band de laatste jaren uitbracht. De productie is onberispelijk: de galmende gitaren en vitale drums komen helder tot hun recht. De melige vocals doen het frisse popstukje echter geen goed, halfweg begint het zelfs wat te vervelen. ‘You got me going’, zingt Mark Gardener een keer of tien, terwijl wij bedenken hoelang het nog zou doorgaan. Ride blijft een baken voor goed geschreven indie songs, maar wij hopen dat hun nieuwe album ook nog iets episch in petto heeft.

Een Europese tour zou alvast een goed begin zijn.

Facebook / Website

144 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.