Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ride – “Future Love”

Ride is een hoeksteen binnen shoegaze kringen. Samen met Slowdive en My Bloody Valentine gelden ze als de heilige drievuldigheid voor het Britse subgenre vol atmosferische effectpedalen. Ze combineren grof gitaargeweld en zachte melodie op meesterlijke wijze. Drummer Loz Colbert is één van de beste in zijn vak en zorgt voor ongeziene energie. Halfweg de jaren 90 splitste de band en sloot gitarist Andy Bell zich aan bij Oasis. Sinds 2015 bracht Ride een mooi album en een ep uit waar vooral hun songwriting blijft uitblinken. Die intelligentie merken we ook op “Future Love”, de eerste single voor This Is Not A Safe Place, hun zesde album dat uitkomt op 16 augustus.

We bemerken meteen de leuke arpeggio lead waarmee het nummer begint. Verder valt er over “Future Love” echter niet veel nieuws te zeggen. De single zweeft wat in het gemiddelde van wat de band de laatste jaren uitbracht. De productie is onberispelijk: de galmende gitaren en vitale drums komen helder tot hun recht. De melige vocals doen het frisse popstukje echter geen goed, halfweg begint het zelfs wat te vervelen. ‘You got me going’, zingt Mark Gardener een keer of tien, terwijl wij bedenken hoelang het nog zou doorgaan. Ride blijft een baken voor goed geschreven indie songs, maar wij hopen dat hun nieuwe album ook nog iets episch in petto heeft.

Een Europese tour zou alvast een goed begin zijn.

Facebook / Website

84 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers - "BIG SHOT"

Na twee jaar stilte brachten de mannen van The Lumineers vorige maand het gloednieuwe nummer “BRIGHTSIDE” uit. Die single deed onze harten…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Andy Shauf - Wilds (★★★): Een meeslepend verhaal

In 2020 bracht Andy Shauf het album The Neon Skyline uit, waarvan zelfs ex-president Obama de titeltrack opnam in zijn zomerafspeellijst. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.