Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single serpentwithfeet ft. Ty Dolla $ign – “Receipts”

Josiah Wise aka serpentwithfeet heeft een even intrigerende sound als zijn blik op de promofoto. Onheilspellende elektronische instrumentals plaatst hij in contrast met zijn etherische stem, die hij vaak in meerdere lagen laat weerklinken. Dat de Amerikaan zeer goed weet waar hij mee bezig is, bewees hij ook op zijn debuutalbum soil van vorig jaar. Sindsdien kregen we nog twee akoestische versies van nummers van die plaat te horen, maar vanaf dan was het wachten op nieuw materiaal. Met “Receipts” is het dan zover, en daarvoor wist de man niemand minder dan Ty Dolla Sign te strikken. Dat Ty samenwerkingen niet schuwt, weten we al langer dan vandaag, en ook de collab met serpentwithfeet is een goede zet geweest.

“Receipts” is een vrij minimalistische song met een soulvol gevoel. Vooral het refrein heeft een hypnotiserende werking door de opeenstapeling van stemmen. Echt een goeie tactiek, want onze aandacht hebben ze meteen vast. Verder gaan serpentwithfeet en Ty Dolla $ign hun gang met niets dan pianobegeleiding in de strofes en een diepe achtergrondbeat. Het is de zwaarte van die beat die een broeierig en dansbaar tintje aan de song geeft, waardoor er weer een rijkelijke invloedenchecklist naast “Receipts” gelegd kan worden. Ook krijgen we te maken met klassiek aandoende instrumentals vanaf de bridge, en die tactiek van Josiah Wise werkt elke keer opnieuw. Het ultieme bewijs dat een sterke melodie en een spitsvondige producing key zijn om een song dagenlang te laten hangen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief