Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single serpentwithfeet – “The Hands”

Enkele dagen geleden lanceerde Animal Collective de soundtrack voor de film The Inspection. Vandaag krijgen we daar een bonustrack bij van serpentwithfeet. Josiah Wise, zoals de zanger echt heet, bracht vorig jaar zijn tweede album en een derde ep uit en heeft daarnaast ook redelijk wat singles op zijn discografie staan. De Amerikaan staat vooral bekend om het experimentele dat hij af en toe in zijn muziek steekt. Naast hulp van Animal Collective kon Wise ook met een koor samenwerken voor “The Hands”, een nummer waar toch wel wat over te vertellen valt.

“The Hands” neemt ons mee op een trip die iets meer dan zes minuten duurt. Het nummer is toegewijd aan het hoofdpersonage van The Inspection, Ellis French. De weg die French aflegde wordt muzikaal weergegeven door Wise op een toch wel intrigerende manier. Naast ‘gewone’ instrumenten, zoals onder andere een piano, krijgen we ook gehijg en gedonder te horen. Het personage ontdekt zichzelf terwijl hij nooit zijn hoop verliest, iets wat we vooral in het laatste deel van het liedje te horen krijgen wanneer het koor Wise vergezelt. Wise zelf klinkt aanvankelijk nogal zacht maar durft naar het einde toe vol zelfvertrouwen eens in de hoogte te gaan. “The Hands” is een prachtige bonustrack bij een even mooi verhaal.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Björk - Fossora (★★★½): Grotendeels over de hoge lat

Als je aan iemand vraagt om een vijftal nummers van Björk op te sommen, dan is de kans groot dat je als…
AlbumsRecensies

Animal Collective - Time Skiffs (★★★½): Nagenoeg herboren

Een nieuw album van een invloedrijke artiest uit het verleden is altijd een hachelijke onderneming. Dit omdat de verwachtingen bijna nooit kunnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Animal Collective - "Walker"

De experimentele band Animal Collective is eindelijk weer volledig. Na een lange afwezigheid vervoegde Deakin zijn bandmaten Panda Bear, Avey Tare en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.