Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher – “The River”

© CPU – Bert Savels

Is er ergens nog iemand die de man, de legende en de rivaliserende broer niet kent? We dachten het niet! Eind mei hadden we het nog over de nieuwe van Noel Gallagher, die niet toevallig boven kwam drijven vlak voor de release van de eerste single van Liam’s nieuwe plaat. We hadden het kunnen verwachten; beide Gallaghers zitten na al die jaren nog steeds niet op hun luie krent en willen kost wat kost de spotlights niet langer dan een tweetal seconden op de ander gericht. Maar zolang het ons extra materiaal lijkt op te leveren, hoor je ons niet klagen. De nieuwe plaat van Liam Gallagher zal Why Me? Why Not. heten en op 20 september in de rekken liggen. Na de eerste kleine Oasis-klank revival met de single “Shockwave”, krijgen we nu het lekker taaie “The River”.

Liam zou het niet graag lezen, maar feller dan zijn broer houdt hij vast aan die Oasis-sound, want ook “The River” had een song van de band in kwestie kunnen zijn. Wel maakt hij het zich overduidelijk eigen, want de song klinkt arrogant op de best mogelijke manier. Het nummer straalt zelfvertrouwen uit als nooit tevoren. Maar heel af en toe wordt “The River” eventjes neergelegd, en dat moment dient dan vooral om Liam’s typische en hier ook extra ruwe en zelfingenomen stemgeluid te laten zegevieren. Misschien is het net iets te lang hetzelfde om die krachttoer te blijven volhouden, maar in de laatste halve minuut geeft Gallagher er nog een extra lap op en toont hij nog even dat er weer dikke competitie is voor Noel.

Op zaterdag 8 februari zal de man in Vorst Nationaal staan. Ticketverkoop start woensdag 3 juli om 10u00.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief