Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher – “Shockwave”

© CPU – Bert Savels

Als de ene broer nieuwe muziek uitbrengt, kan de ander niet achterblijven en dus komt Liam Gallagher vandaag met “Shockwave”. Zijn gloednieuwe ‘mottefokkin rock song’ komt er samen met de documentaire over de man, Liam Gallagher: As It Was, die vanaf 6 juni in de Britse cinema’s verscheen. De song zou wel eens kunnen te vinden zijn op zijn nieuwe plaat die, volgens zijn eigen tweets, Why Me? zou heten. “Shockwave” is alvast weer een ferm voorsmaakje van nieuwe muziek die toont dat Liam Gallagher het liefst bij de oude sound van Oasis aanleunt.

Maar er is een sound waar “Shockwave” nog meer bij aanleunt, en dat is die van “Spread Your Love” van Black Rebel Motorcycle Club. Critici noemen het dan ook een regelrechte ‘rip-off’. Die kritiek is op zich niet onterecht, maar dankzij de sound van Gallaghers stem maakt hij het toch eigen. Het is een echt anthem geworden waarbij we live die ‘hey’s’ tijdens het refrein al horen meebrullen. Een refrein zoals Oasis dat in tijde van Definitely Maybe kon schrijven en bijgevolg ook de nostalgici tevreden zal stellen. Op het eind krijgen we nog een strakke gitaarsolo dat het nummer nog van meer body voorziet. Liam Gallagher is terug en iedereen zal het geweten hebben, de “Shockwave” passeert ook door ons lichaam.


7 juni 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief