Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Killswitch Engage – “Unleashed”

Afgelopen weekend zagen we een degelijke show van Bad Wolves met in hun gelederen zanger Howard Jones. Deze brulboei was voor negen jaar lang kopman voor Killswitch Engage, en deze metalcore helden verblijden ons met hun nieuwe single “Unleashed”. Sinds de terugkeer van originele zanger Jesse Leach heeft de band een vernieuwde energie, dewelke duidelijk hoorbaar is in het nieuwe nummer. We herinneren ons nog levendig de pompende show die KsE gaf in het voorprogramma van Parkway Drive eerder in februari. Leadgitarist Adam D is ook een fenomeen op zich: optreden in hotpants, een superman cape en viking helm, om zichzelf dan te kronen als koning van de bindteksten. ‘Turn to the fourteen year old girl next to you and mosh her training bra off’ is er zo één die we tenminste kunnen publiceren, want schunnige praat is schering en inslag voor hem.

Over naar de orde van de dag. “Unleashed” is dus de eerste single van Atonement, die op 16 augustus verschijnt. Het nummer is meer midtempo en groovend dan we gewoon zijn van de band. De sound blijft herkenbaar Killswitch Engage, maar de invloeden van de Göteborg melodische death metal zijn duidelijk aanwezig. Het refrein is pakkend, wijder dan wijds en behoorlijk typerend aan de band. Waar eerder werk nog een jeugdig metalcore karakter had, lijkt de groep met de nieuwe plaat écht volwassen geworden te zijn. Muzikaal volwassen dan toch, want de onderbroekenlol zal er live altijd blijven.

In vergelijking met andere bands voelt Killswitch Engage geen noodzaak zich opnieuw uit te vinden en een stijlbreuk te forceren. Met “Unleashed” bewijzen ze dat ze niet aan kwaliteit of energie ingeboet hebben. Om de cirkel ook gans rond te maken, heeft de band aangekondigd dat ex-zanger Howard Jones een nummer meebrult op de nieuwe plaat. Wij kijken alvast uit naar het optreden op 22 oktober in de Ancienne Belgique.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Froukje @ Ancienne Belgique (AB): Uitgelaten woonkamerconcert

Het Nederlandse lied kent de afgelopen jaren een opflakkering en dat allemaal dankzij een aantal frisse nieuwe gezichten. De alomtegenwoordige Froukje is…
LiveRecensies

ascendant vierge @ Ancienne Belgique (AB): Het beste van twee werelden

Fragiele, haarfijne opera en luide, harde gabber. Ofwel: een engelenstem en duivelse beats. Het zijn uitersten van elkaar, maar singer-songwriter Mathilde Fernandez…
LiveRecensies

Pierre De Maere @ Ancienne Belgique (AB): Showman pur sang

Eerder dit jaar nam Pierre De Maere nog de prijs voor mannelijke revelatie van het jaar mee naar huis bij de Victoires…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.