Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Editors – “Frankenstein”

© CPU – Lies Borgers

Dachten we nog dat Editors met Violence zijn dieptepunt had bereikt, lossen ze nu met “Frankenstein” hun slechtste nummer dat ze tot op heden hebben uitgebracht. De groep rond zanger Tom Smith bevindt zich nu al een tijdje in een neergaande spiraal en dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen nadat de band ons nog enigszins wist te bekoren met “Barricades“. Zeker in ons land kan de band uit Birmingham op veel support rekenen en spelen ze regelmatig als headliner ten dans op de weides van Werchter en Kiewit. Met nieuwe single “Frankenstein” krijgen we echter het vermoeden dat dat niet al te lang meer zal duren.

Vernieuwing mag en kan, maar als het resultaat zo slecht is als “Frankenstein” moet je toch even opnieuw herbronnen, als je het ons vraagt. Van de sound van in de beginjaren blijft haast niets meer over, maar Editors opteerde voor een meer elektronische aanpak met alle gevolgen van dien. Het nummer voelt zeer afstandelijk aan en we krijgen er amper warm van. Zeker het refrein is zeer teleurstellend en werd voorzien van een drop die ze beter helemaal hadden weggelaten. Dit is niet Editors zoals we ze kennen en ook niet zoals we ze graag zouden horen. Ze hebben de titel van hun nummer misschien iets te letterlijk genomen en leveren daarom echt een draak van een nummer af. Daarom hopen we ook ten volle dat de herbronning bijna gedaan zal zijn.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

14 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief