Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors – “Barricades”

© CPU – Lies Borgers

Als er één band geen introductie meer nodig heeft, dan is het wel Editors. De Britse band rond frontzanger Tom Smith zijn reeds sinds sinds 2003 actief en groeiden in die tijd uit een arenavullende band. Vooral in de lage landen genieten ze van een grote populariteit en speelden ze al ettelijke keren op Werchter ten dans (volgens sommigen te veel zelfs). Vorig jaar verscheen hun zesde plaat Violence en die schoot natuurlijk weer op één in België. In december speelde de band uit Brighton nog twee ‘intieme’ shows in het Koninklijk Circus in Brussel. Vandaag heeft de band echter weer moois te verkondigen: op 3 mei verschijnt immers een mixtape waarop de nummers van Violence samen met Blanck Mass in een nieuw jasje werden gestoken. De openingstrack is echter een gloednieuw nummer “Barricades” en dat zag vandaag het levenslicht. 

De invloed van Blanck Mass is vanaf de eerste seconden duidelijk hoorbaar op “Barricades”, maar het nummer heeft desondanks ook nog steeds die herkenbare Editors sound. “Barricades” is heel groot opgetrokken en beschikt over een meesleurend refrein dat zelfs versterkt wordt met behulp van een aantal strijkers. De elektronische klanken klinken vol en gelaagd en voorzien “Barricades” van een bepaalde grandeur. De band uit Brighton experimenteert en neemt wel eens risico’s met hun muziek en dat levert een sterk nummer op. We zijn al heel benieuwd naar hoe de verdere samenwerking tussen Blanck Mass en Editors klinkt, maar met “Barricades” is alvast een goede voorzet gegeven.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smith & Burrows - "I Want You Back in My Life"

Daar is Smith & Burrows weer! De band rond Editors-frontman Tom Smith en ex-Razorlight-drummer Andy Burrows begon tien jaar geleden nog als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smith & Burrows - "Parliament Hill"

Smith & Burrows is misschien niet de band met de rijkste geschiedenis, maar de bandleden zijn dat zeker wel. Zo is Thomas…
InstagramLiveRecensies

Editors @ Sportpaleis: Voor elk wat hits

Eind vorig jaar bracht Editors Black Gold uit, een best of album met hits uit hun zes studioplaten, voor koopgrage fans aangevuld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.