Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors – “Barricades”

© CPU – Lies Borgers

Als er één band geen introductie meer nodig heeft, dan is het wel Editors. De Britse band rond frontzanger Tom Smith zijn reeds sinds sinds 2003 actief en groeiden in die tijd uit een arenavullende band. Vooral in de lage landen genieten ze van een grote populariteit en speelden ze al ettelijke keren op Werchter ten dans (volgens sommigen te veel zelfs). Vorig jaar verscheen hun zesde plaat Violence en die schoot natuurlijk weer op één in België. In december speelde de band uit Brighton nog twee ‘intieme’ shows in het Koninklijk Circus in Brussel. Vandaag heeft de band echter weer moois te verkondigen: op 3 mei verschijnt immers een mixtape waarop de nummers van Violence samen met Blanck Mass in een nieuw jasje werden gestoken. De openingstrack is echter een gloednieuw nummer “Barricades” en dat zag vandaag het levenslicht. 

De invloed van Blanck Mass is vanaf de eerste seconden duidelijk hoorbaar op “Barricades”, maar het nummer heeft desondanks ook nog steeds die herkenbare Editors sound. “Barricades” is heel groot opgetrokken en beschikt over een meesleurend refrein dat zelfs versterkt wordt met behulp van een aantal strijkers. De elektronische klanken klinken vol en gelaagd en voorzien “Barricades” van een bepaalde grandeur. De band uit Brighton experimenteert en neemt wel eens risico’s met hun muziek en dat levert een sterk nummer op. We zijn al heel benieuwd naar hoe de verdere samenwerking tussen Blanck Mass en Editors klinkt, maar met “Barricades” is alvast een goede voorzet gegeven.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2066 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Editors laatste headliner Live /s Live 2024

Na Editors als headliner te hebben gezien op Hear Hear, leek het erop dat de Britten zelfs in hun geliefde België aan…
InstagramLiveRecensies

Editors @ Sportpaleis: Sluipt de sleur in het droomhuwelijk?

Editors en België, een geslaagd huwelijk dat al meermaals werd beklonken op de Belgische festivalweides. Wie vorig jaar tevergeefs voor de gesloten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.