Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Volbeat – “Last Day Under The Sun”

De mannen van Volbeat komen op 2 augustus met een nieuw album, en dus moeten ze de fans daar op voorhand al wat warm voor maken. We kregen met “Leviathan” alvast een eerste single daaruit, en nu komt de groep met “Last Day Under The Sun” op de proppen. Rewind, Replay, Rebound wordt alweer de zevende plaat van de groep uit Denemarken. De band stelt die plaat ook voor op 21 november in de Lotto Arena samen met Baroness en Danko Jones. Die eerste krijgt van ons trouwens een vijf sterren recensie voor hun laatste plaat, een puike affiche daar dus!

Bijna vijf minuten zijn we zoet met “Last Day Under The Sun” en waar we in het begin matig enthousiast zijn, ontplooit de song zich langzaam naar een snedige rocker. In het midden van de song is er dan ook een strakke gitaarsolo, maar de rest van het nummer blinkt vooral uit in slapheid, waardoor we wat meer power missen van de band. Ze tonen wel dat ze het kunnen, maar het is helaas slechts van korte duur. Op het einde komen er nog wat extra vrouwelijke vocals bij, wat de song een extra dimensie geeft, maar zo strak als hun eerste single is het zeker niet. Een typische Volbeat song, dat dan weer wel. Het toont aan dat we nog niet echt weten wat te verwachten van hun nieuwe plaat. Op 2 augustus weten we meer.


 

13 juni 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief