Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Volbeat – “Leviathan”

De Deens-Amerikaanse metal/rockgroep Volbeat is voor velen geen onbekende meer. Ze speelden al op de grootste festivals in België met onder meer Graspop en Rock Werchter en wonnen zelfs een Grammy. Toch was het alweer van 2016 geleden dat we nieuwe muziek van de groep kregen, maar daar komt nu verandering in. REWIND, REPLAY, REBOUND verschijnt op 2 augustus en samen met die aankondiging krijgen we een eerste single. “Leviathan” brengt het beste in de groep terug naar boven op zijn typerende manier.

“Leviathan” duurt net geen vijf minuten en gaat met een vette riff van start. Daarna wordt het geheel iets melodieuzer en hoor je hun typerende mix van psychobilly en punk getinte rock ‘n’ roll heel snel weerklinken (al is het hier misschien iets zachter dan vroeger). Een speels tempo behoudt de kracht, maar hier is het vooral gericht op de melodie. Je voelt de power in de strofes, maar het refrein is dan weer heel braaf. Het voordeel is dan weer dat het heel makkelijk mee te zingen valt, al willen wij toch net iets meer durf horen in dat refrein. Misschien komt dat er wel nog in de rest van de plaat, want dat de band geen strakke gitaren schuwt, is hier duidelijk te horen in het middendeel met een geniale solo. Alvast een divers voorsmaakje van wat zal komen.

Op donderdag 21 november speelt de band in de Lotto Arena met Danko Jones en Baroness als voorprogramma, niet slecht!

15 mei 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief