Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Surf Curse – “Disco”

Blijkbaar heerst er een vloek rond het surfen, of dat is toch wat het Amerikaanse Surf Curse lijkt te suggereren. De band bestaat uit Jacob Rubeck en Nick Rattigan en die laatste kennen we maar al te goed van zijn soloproject Current Joys. Daarmee bracht de sympathieke man onlangs nog een show vol minimalisme en gevoel naar Volta in Brussel. Met Surf Curse leren we Rattigan van een heel andere kant kennen. Het tweetal gaat op aanstekelijke en straightforward indiemanier te werk en ook op hun nieuwe single “Disco” is er sprake van dat upbeat indiesfeertje. Op 13 september komt hun plaat Heaven Surrounds You uit en met songs als “Disco” zit de kans er dik in dat die titel waarheid wordt.

“Disco” is een kort, dansbaar nummertje geworden. Ook niet te veel tierlantijntjes voor deze mannen; de song staat er al helemaal met zijn gitaarwerk en catchy zanglijnen in Rattigan-stijl. Nicks stem betovert je weer in een vingerknip. Op ietwat trillende en erg authentieke manier lijkt hij alles te geven, en we kunnen ons alleen maar inbeelden hoe geweldig dit live zou overkomen. Het nummer is er eentje om uit volle borst mee te schreeuwen op de festivalweide en dat tegen het einde toe misschien zelfs een lichte moshsessie zou kunnen veroorzaken. Met andere woorden, de sfeer zit goed. Surf Curse presenteert surfrock met een niet te stoppen drive en die beruchte vloek blijken ze volledig te kunnen overmeesteren.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Surf Curse - Heaven Surrounds You (★★★): Het indierock equivalent van comfort food

Surf Curse is het indierock-project van de Amerikaanse songwriters Jacob Rubeck en Nicholas Rattigan. Eén van de velen: naast deze band bezielen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Surf Curse - "Hour of the Wolf"

Het Amerikaanse Surf Curse brengt upbeat indienummers zonder dat er van die zogenaamde vloek veel te merken valt. De band bestaat uit…
LiveRecensies

Current Joys @ Volta: Totale overgave

Nick Rattigan aka Current Joys verzorgde gisteren zijn allereerste Belgische show en verkocht daarmee meteen het Brusselse Volta uit. Hij stelde er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.