Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single King Princess – “Useless Phrases”

Het is amper twee weken geleden dat we “Cheap Queen” te horen kregen, en nu kwam King Princess weeral aandraven met iets nieuws. De twintigjarige Mikaela Straus verovert nieuwe harten met elke release en ze is meer dan aardig op weg om een heus symbool te worden voor de lgbtq+ gemeenschap. Ergens dit jaar zou King Princess’ eerste langspeler eraan komen en na dit uiterst korte exemplaar zijn we helemaal nieuwsgierig naar wat voor toeren de Amerikaanse nog allemaal uit zal halen.

“Useless Phrases” duurt nog geen anderhalve minuut, maar krijgt ons toch in de sfeer. Al keken we de kat wel uit de boom tijdens een eerste luisterbeurt, doordat King Princess een sound presenteert die we helemaal niet gewend zijn. Aanvankelijk wanen we ons in een of andere retro filmsetting waarin we op zoektocht gaan naar een spoor van Mikaela, maar onze sceptische houding bleek nergens voor nodig. Na dat instrumentale gedeelte komt er een beat bij kijken en een poppy zanglijn, wat ons dan toch een gevoel van herkenning geeft. Plots zijn we helemaal mee met wat de Amerikaanse hier wil doen en kunnen we de neiging niet meer onderdrukken om dit minstens vijf keer achter elkaar af te spelen. Nieuwe zijpaden kiezen en je sound verrijken; als je het riskeert, doe het dan zoals King Princess. Straus blijkt niet alleen een voorbeeld wat betreft gender en identiteit, want na “Useless Phrases” staat vast dat ze dat ook is qua muzikale durf.

Op 29 juni staat King Princess in de Klub C op Werchter.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief