Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs – “People Know How To Love One Another”

Hoeveel Britse indierockbands uit de jaren 2000 zouden er nog actief zijn? Hoeveel zouden er nog relevant zijn? Tot het rijtje behoren bands als Franz Ferdinand, Razorlight, Editors en The Kooks. Het rijtje gaat eindeloos door en ook Kaiser Chiefs hoort erbij. Onsterfelijk geworden met hits als “Ruby’, “The Angry Mob” en “I Predict A Riot”, waarvan ze vandaag de dag nog steeds de vruchten plukken. Hun vorige album Stay Together dateert ondertussen al van 2016, waarmee ze, op z’n zachtst gezegd, geen potten braken. De band achter Ricky Wilson geeft echter nog steeds niet op; binnenkort komt hun nieuwste album Duck uit. Daar maakte de band begin deze maand al meer dan genoeg reclame voor op hun inspiratieloze show op Vestrock. Vandaag lossen ze hun nieuwste single “People Know How To Love One Another”.

“Record Collection” viel nog in de smaak, maar met deze single is de band er alweer in geslaagd een draak van een nummer uit te brengen. Een irritante hook nestelt zich in je hoofd en het is zelfs een heuse opgave om naar te luisteren. Er zit geen diepte in en als Wilson op het einde van het nummer zijn innerlijke Paul McCartney bovenhaalt en ‘twist and shout’ door de microfoon roept, is het nummer eindelijk gedaan. Ze proberen een feel-good sfeer te creëren, maar dit komt totaal niet over. De inspiratie is weer ver te zoeken bij de heren uit Leeds. Duck zal heel erg verrassend uit de hoek moeten komen…

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs - "Beautiful Girl"

Kaiser Chiefs is een band die het ene succes na het andere kende tussen 2005 en 2008. Nadien geeft de groep de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs - "Burning In Flames"

Kaiser Chiefs heeft sinds 2005 reeds zeven langspeelplaten en een compilatiealbum uitgebracht en we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs - "Feeling Alright"

De muziek van de jaren nul beleeft dankzij StuBru weer zijn jaarlijkse hoogdagen. Van alle Britse rockgroepen die deze periode mee definieerde,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.