Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs – “Record Collection”

De carrière van Kaiser Chiefs kan als een perfecte curve omschreven worden. Ze ging snel omhoog, bereikte een hoogtepunt met hits als “Ruby” en ging daarna terug naar beneden met als dieptepunt Stay Together uit 2016. Even herbronnen dus, en zo werd het na hun tour in 2017 stil rond de band. Maar nu komt de groep met nieuwe muziek en een nieuw album. Op 26 juli verschijnt Duck, waarvoor de band terugkeerde naar zijn origineel label. Bij een nieuw album hoort ook een eerste single en die krijgen we vandaag in de vorm van “Record Collection”.

Er was even verwarring op de redactie, want Kaiser Chiefs had al eens een cover uitgebracht van het gelijknamige nummer van Mark Ronson. Dat nummer werd toen nog geschreven door Nick Hodgson, ex-lid van de band, dus het zou een vreemde keuze zijn. Maar de songs blijken niets met elkaar te maken te hebben, buiten misschien wat inspiratie. En dus beoordelen we “Record Collection” als op zichzelf staand. Het nummer klinkt alleszins al beter dan alles wat op de vorige plaat te horen was. De synths vliegen ons niet rond de oren, en muzikaal is het allemaal minder bombastisch. Oké, de hoogdagen halen ze hiermee niet terug, maar het is alleszins een smaakvolle song die ons benieuwd maakt voor de rest van het album. Groovy, catchy en dansbaar, Kaiser Chiefs zal hier sowieso weer een festivalweide mee aan het dansen krijgen.

Volgende week kan je de groep aan het werk zien op Vestrock, waar je tickets voor kan winnen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3435 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs - "Zombie Prom"

We zijn nog altijd niet goed bekomen van de erbarmelijke laatste plaat van Kaiser Chiefs. Duck bleek vooral een lelijk eendje te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.