Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Efterklang – “Vi er uendelig”

We hebben verschillende jaren mogen wachten, maar de Deense band Efterklang is terug met nieuwe muziek. Het is van 2012 geleden dat ze hun prachtige conceptalbum Piramida uitbrachten. Daarvoor reisde de band af naar Svalbald, waar ze Pyramiden bezochten, een Russisch koolmijn dorpje dat sinds 1998 verlaten is. Hier namen ze geluiden op en lieten zich inspireren voor hun laatste album. In 2014 trakteerden ze hun fans op een afscheidsconcert in Kopenhagen, waar ze optraden met het Filharmonisch Orkest van Zuid-Jutland en speciale gasten waaronder Peter Broderick.

Efterklang heeft sindsdien niet stilgezeten. Toen ze afscheid namen van de scène, verkondigden ze dat ze Efterklang even wilden laten rusten om zich op andere projecten te focussen. De band zou in dezelfde constellatie verder gaan, maar verwelkomde de Finse percussionist Tatu Rönkkö. Zo ontstond de band Liima (Fins voor lijm). Waar Efterklang meer onder indiefolk en postrock viel, sloegen ze met Liima een nieuwe weg in met elektronische invloeden en een postpop gevoel als kers op de taart. Daarbovenop organiseerden ze het By the Lake festival in Berlijn en traden ze op met B.O.X, een Antwerpse barokgroep die zich focust op collectieve creatie. In 2017 kwamen ze ook nog eens langs in de AB met de The Happy Hopeless Orchestra om een eigen gecreëerde opera voor te stellen. Na al die jaren keert Efterklang echter volledig terug en brengen ze op 20 september hun nieuwe album Altid Sammen (altijd samen) uit. Vandaag kunnen we al proeven van de eerste single “Vi er uendelig” (wij zijn oneindig).

Geen bombastische terugkeer met toeters en bellen, maar een ingetogen nummer volledig in het Deens. Mooi in zijn eenvoud, maar weinig beklijvend maakt Efterklang zijn comeback. Jammer genoeg klinkt het nummer als iets dat we al eerder ergens hebben gehoord en voelt het dus niet echt origineel aan. De zwart-wit videoclip, waarin zanger Casper Clausen samen met topmodel Helena Christensen centraal staan, past echter volledig bij het gevoel dat het nummer oproept. De videoclip is een hommage is aan een iconisch tv-optreden van Johnny Hallyday in 1964, liet de band weten.

Alsof nieuwe muziek alleen nog niet goed genoeg zou zijn, kondigt de band meteen een heuse tournee aan in 2019 en 2020. Op 28 februari komen ze hun nieuwe album voorstellen in het Koninklijk Circus.

Website / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Loreena McKennitt @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Op bezoek in de kerk van McKennitt

Het is al meer dan dertig jaar geleden dat Loreena McKennitt haar doorbraakalbum The Visit op de wereld losliet. Ter gelegenheid daarvan bracht…
InstagramLiveRecensies

Parov Stelar @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Glitter en glamour

  Het afgelopen decennium bracht Parov Stelar Belgische festivalweides en tenten in beweging met zijn elektronische interpretatie van balkanswing. Het album Live…
InstagramLiveRecensies

Róisín Murphy @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Feestje in een verkleedkoffer

Met haar nieuw album Hit Parade onder de arm zakte Róisín Murphy af naar Brussel. Na passages in de Ancienne Belgique pakte de Ierse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.