Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kembe X ft. Jay Rock, Ab-Soul & Zacari: “Raised A Fool”

Kembe X is een nog relatief onbekende rapper afkomstig uit South Holland, Illinois. Een aantal jaar geleden ging het gerucht dat hij getekend zou hebben bij Top Dawg Entertainment, momenteel een van de hottest rap labels in de Verenigde Staten. De handtekening kwam er uiteindelijk niet, maar toch illustreert Kembe’s nieuwste single “Raised A Fool” dat de contacten met TDE nog steeds onderhouden worden. TDE-leden Jay Rock, Ab-Soul en Zacari staan Kembe X bij op deze mix van jazz, soul en hard-hitting bars.

Kembe moet nog 25 worden, maar bracht in 2016 al zijn debuutplaat uit. De rapper geniet aanzien in de undergroundkringen van L.A en Chicago, maar mikt met zijn volgende album wellicht op meer. De eerste single daarvan is alvast een schot in de roos. Singer-songwriter Zacari excelleert met veel gevoel op het refrein, dat naast een terugkerend boombap instrumental ook een aantal heerlijke blaasinstrumenten bevat. Daarna is Kembe zelf aan de beurt. Hij opent de verses met herkenbare flows, die uitstekend samengaan met de beat, maar plaveit ook vooral de weg voor de TDE-features die nog volgen.

Dat is in eerste instantie Jay Rock, die het nummer laat pauzeren en rewinden, om zich dan met verwoestende uithalen een weg te banen door de instrumentals. Hij staat ook even stil bij de grondbeginselen van TDE: ‘Me and my clique were small as a grain of salt / wonder how we all became close brothers, because we fought.’ Ook complimenteert hij Kembe X voor zijn harde werk, Rock is niet vergeten hoe hij ooit zelf onderaan de ladder stond. Ook Ab-Soul haalt het beste van zichzelf naar boven op ‘Raised A Fool’, maar niet vooraleer hij weer even de clown uithangt. Soul begint zijn verse met: ‘What’s your life about? Enlighten me / Is you gon’ live on your knees or die on your feet?’ Hij rapte exact dezelfde lyrics op de oudere nummers “Ab-Soul’s Outro” en “TrackTwo”, en blinkt dus niet uit in originaliteit. Desondanks is Ab-Soul een meester in het aaneen breien van klanken en woorden. In het vervolg van zijn verse haalt hij zijn profetische flow van onder het stof en beëindigt hij “Raised A Fool” in stijl. De instrumentale outro loopt nog een tijdje verder, waardoor het nummer net onder de zes minuten afklokt. Een uitstekende beslissing, wij wachten alvast op meer verrassingen van Kembe X.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicki Minaj, Maluma & Myriam Fares - "Tukoh Taka"

De officiële hymne van het FIFA Fan Festival is bekend: niemand minder dan Nicki Minaj heeft haar zang- en raptalent samengebundeld met…
AlbumsRecensies

Central Cee - No More Leaks (★★★½): De States als volgende stap?

Leaks. Ze zijn vandaag de dag naar alle waarschijnlijkheid de ergste nachtmerrie van rappers. Bij de West-Londense drillrapper Central Cee gingen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.