Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Eyed Peas ft. Snoop Dogg – “Be Nice”

© CPU – Sven Michiels

The Black Eyed Peas was een kleine tien jaar geleden het non-plus-ultra in de popmuziek en scoorde meerdere wereldhits zoals daar zijnde “I Gotta Feeling”, “Where Is The Love?”, “Meet Me Halfway”, “Pump It” en ga zo maar door. De groep rond will.i.am was amper weg te denken uit de popwereld en toch besloot het viertal in 2011 een pauze in te lassen. Er werd gefocust op de solocarrières, maar behalve dan bij will.i.am liep het bij de anderen voor geen meter. Vorig jaar maakte de hiphopgroep dan toch weer een comeback (zonder Fergie), maar de verwachte hype bleef uit. Met het album Masters of The Sun, Vol. 1 gingen ze terug wat meer de oldschool hiphop richting op, maar de interesse van het publiek en de media was eerder beperkt. Ook de ticktverkoop voor de tour viel tegen, want zowat de helft van Vorst Nationaal bleef leeg staan. Voor de eerste single van Masters of The Sun, Vol. 2 konden ze met Snoop Dogg in ieder geval een oude vriend voor zich winnen en we zijn positief verrast.

“Be Nice” had evenzeer een nummer van will.i.am himself kunnen zijn, maar hij koos er dan toch voor om het op de nieuwe plaat van The Black Eyed Peas te zetten. Een slimme zet, want “Be Nice” heeft alles in zich om een zomerhit te worden en zo de zwarte varkens een nieuwe boost te geven. De keuze om te werken met een beat en echte instrumenten geeft het nummer alvast een extraatje. De positieve boodschap om het anders (different) zijn te omarmen, zorgt voor happy vibes en geeft “Be Nice” ook wat meer inhoud. De gastbijdrage van Snoop Dogg mag dan wel beperkt zijn tot een kleine strofe, dat hij het nog steeds kan, laat hij desalniettemin horen. Afwachten of de radiostadions en streamingplatforms even positief reageren als wij doen, want dan zien we “Be Nice” als één van de kanshebbers voor zomerhit 2019.

Op vrijdag 5 juli staan The Black Eyed Peas als headliner op Les Ardentes met op diezelfde dag ook Roméo Elvis, Scarlxrd en Pusha-T.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1763 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Snoop Dogg @ Sportpaleis: Oude hond, oude trucjes

Calvin Cordozar Broadus is een persoon van vele namen. Snoop Doggy Dog, The Doggfather, Snoop Lion of simpelweg Snoop. Het is passend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Eyed Peas - "SIMPLY THE BEST" (feat. Anitta & El Alfa)

Hoe gek het vandaag de dag ook klinkt om te zeggen; als er een band was die de jaren nul domineerde, dan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.