LiveRecensies

Clamotte Rock 2019: Een warm en gezellig weekend

Voor het drieëntwintigste jaar op rij konden we gaan feesten op Clamotte Rock, het tweedaagse Herenthoutse festival dat elk jaar aardig wat volk over de vloer krijgt. Voor het tweede jaar op rij kon de organisatie een bordje met ‘UITVERKOCHT’ erop boven de inkomen hangen. De bands, dj’s en het warme weer zorgden ook dit jaar weer voor een topeditie.

Dag 1: vrijdag 31 mei

Op de eerste dag van Clamotte Rock gingen de deuren open om 18 uur en meteen stond de weide in Herenthout al goed vol. Dit kwam mede door de warme avondzon, maar ook door de 4 bands die kwamen spelen. The Maverick Renegades begon als eerste artiest en Daan sloot met zijn geweldige band af.

The Maverick Renegades

Ze klonken als een mix van Greta Van Fleet en AC/DC en kregen direct het eerste toestromend publiek mee: the Maverick Renegades wist zowel met hun eigen nummers als met enkele covers de Main Stage goed te openen. Buiten de nummers die ze brachten, hadden ze nog iemand die de show helemaal naar hem trok. De bassist van de groep liet het publiek met verbaasde blikken achter na zijn verscheidende solo’s. Toen hij ook nog eens door de zaal begon te lopen, werd bevestigd dat dit een magistrale opener was voor Clamotte Rock.

Mud 2

“Tiger Feet”, “Dyna-mite” en “Lonely this Christmas”. Het zijn een voor een hits van Mud die ze geweldig brachten. Ze kwamen ook deze keer op met hun bijpassende blauwe outfit met tiger feet aan. Mud 2 zorgde voor het eerste sfeermomentje van het weekend dat zag je aan de dansende mensen vooraan het podium. Het was een krachtig optreden met soms toch enkele valse noten.

De Mens

Als er een band is die een zaal kan doen laten ontploffen is het De Mens wel. Ze speelden twee jaar geleden al eens op Clamotte Rock en kwamen dit jaar met heel veel goesting terug. Hierdoor begonnen ze meteen heel machtig en krachtig aan hun optreden. De bisronde met “Irene” en “Maandag” was een van de hoogtepunten van de avond.

Daan

Nadat De Mens de zaal al had voorverwarmd was het aan Daan. Het begon allemaal erg traag waardoor het publiek snel was afgeleid, maar zijn set bleek het wachten waard. Hij bouwde de show goed op en eindigde met zijn bekendste nummers “Icon”, “Housewife” en “Swedish Designer Drugs”. We vermelden graag ook de band achter Daan die nogmaals hebben laten zien hoe goed ze wel niet zijn, vooral Isolde Lasoen en Jo Hermans.

© CPU – Katrin Peeters

Dag 2: zaterdag 1 juni

Op dag twee kwamen Zwangere Guy en Black Box Revelation de headliners van de dag. 27 graden gaf de thermometer aan. Een warme en gezellige dag was het gevolg.

The Hellphonics

The Hellphonics kregen de eer om de Main Stage te openen. De Belgische rockcoverband weet hoe ze het publiek moet meekrijgen. Hierdoor stond er al vroeg in de namiddag best veel volk mee te schreeuwen met enkele bekende covers. Binnenkort hangen ze hun gitaren en microfoon aan de haak; daarom genoten ze ook zelf heel erg van hun optreden op Clamotte Rock.

Black Leather Jacket

De heren van Black Leather Jacket wist het publiek te verassen met een bangelijk openingsnummer. “Western World” is nog geen maand uit en ook dit nummer werd al luidkeels mee gezongen. De zotte gasten zorgde bij vele festivalgangers voor de eerste zweetdruppels door hun heerlijke rockmuziek. “Village People” kreeg een luid applaus en kwam goed terecht bij het aandachtig publiek. Black Leather Jacket brengt in november hun debuutalbum Tranquillizer uit en wij kijken er al vast erg hard naar uit.

Crackups

Clamotte Rock staat bekend om hun verschillende rockbandjes en dit zorgt ook wel eens voor enkele moshpits. De eerste van de dag was weggelegd voor het optreden van de band Crackups. Onze aandacht werd ook aan een rond vliegende bal afgeleid die door heel de Main Stage. Ze zorgden voor enkele stevigere nummers en dit konden de festivalgangers zeker wel smaken.

My Baby

Het Nederlands-Nieuw-Zeelandse My Baby bracht het publiek terug naar de seventies. Met hun sound opgebouwd uit gospel en blues vermengd met oude folkmelodieën kwamen de dansbenen bij vele naar boven. My Baby speelde erg warm en bracht de sfeer naar een ander niveau. Het trio stond al op vele grote festivals, zoals Lowlands, Glastonbury en Down the Rabbit Hole, maar ze waren toch erg vereerd om hier op een iets kleiner podium te mogen spelen.

© CPU – Bert Savels

Zwangere Guy

‘Wie Is Guy?’ Zwangere Guy. De rapkoning van Brussel kwam langs op Clamotte Rock en trakteerde de hele zaal niet alleen op zijn hartstikke eerlijke nummers, maar ook op een frisse pint. Dat Zwangere Guy het jongere publiek meteen mee krijgt dat wisten we al, maar een hele Main Stage is toch wel eens iets anders. Hits zoals “Gorik pt. 1” en “R.A.F. (Rien à foutre)” klonken door de boxen en werden gesmaakt. Gorik bracht een show die lang in het geheugen van deze festivalgangers zal gegrift zijn.

Black Box Revelation

Dat Jan Paternoster en drummer Dries Van Dijck alles plat gingen spelen wisten we al op voorhand. Het begon stilletjes en niet meteen super goed, maar tegen het midden van zijn set kregen ze het publiek eindelijk mee en begon het echte feestje. Met “Tattooed Smiles” begon het eerste echte meezingmoment. Een harde show, zalige headliner en de avond was compleet.

© CPU – Olivier Bourgi

Praga Khan dj-set

Het was tijd voor de laatste act van de avond. De eer was weggelegd voor Praga Khan, die samen met dj Ace Face de avond afsloot. Spijtig genoeg. Als je als artiest al door de microfoon roept: ‘In America everybody loves me, in Belgium everybody hates me’, dan vraag je al om boegeluiden. De avond is gelukkig tot zijn einde gekomen.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

De line-up van Pukkelpop krijgt er weer 14 namen bij!

Het festivalseizoen is al enkele weken in volle gang, maar Pukkelpop blijft naar goede gewoonte gretig nieuwe artiesten aankondigen. Extra promo voor…
InstagramLiveRecensies

Bruce Springsteen and The E Street Band @ Festivalpark Werchter: Bazengedrag van de bovenste plank

Een dik jaar nadat Bruce Springsteen TW Classic headlinede, achtte de kwieke zeventiger de tijd al rijp voor een nieuwe passage in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CRACKUPS - "Plane Crash"

Na Greetings from Earth vier jaar geleden te hebben gedropt in volle coronatijd, verraste CRACKUPS ons in april met “Sgt. Haze” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.