Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lauv – “Sad Forever”

© CPU – Bert Savels

De Amerikaanse zanger Lauv (lees: love) is in de popwereld een steeds geliefdere naam, maar dat was niet altijd zo. Tijdens zijn high school-periode speelde hij in verschillende bands en stond hij vaak voor lege zalen. Gelukkig is het tij gekeerd en verkoopt hij als soloartiest tegenwoordig steeds grotere zalen uit. Met een opleiding muziek technologie achter de kiezen werkte hij twee jaar in de New Yorkse Jungle City Studios, waar grootheden zoals Jay-Z en Justin Timberlake hun muziek opnemen. Ari Leff weet dus heel goed wat hij doet, maar aan spontaniteit geen gebrek in zijn muziek.

“Sad Forever” handelt over het beseffen en accepteren van het feit dat je depressief bent en dwangstoornissen hebt. Het zeer persoonlijke verhaal dat Lauv in dit nummer verwerkt, zorgt doorheen het nummer voor kippenvel en blijft even op je maag liggen. De sound van de single daarentegen is hoopgevend en zorgt dan toch voor een popsfeer die voor de nodige luchtigheid zorgt. “Sad Forever” is met stip een echte uitschieter in Lauvs oeuvre en toont zijn verdere evolutie, die op zijn tweede album ~how i’m feeling~ nog meer vorm zal krijgen. De opbrengsten van het nummer gaan bovendien naar organisaties die zich inzetten voor mentaal welzijn. Toffe jongen, die Lauv!

Op 30 oktober keert Lauv terug naar België voor een show in de AB. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1653 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv - "Kids Are Born Stars"

Lauv is een popartiest die al sinds 2014 actief is in het muzieklandschap. Toch moesten we tot 2020 wachten op zijn debuutalbum…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle JORAN - "Julia"

Dat er veel muzikanten in Gent vertoeven, hoeven we niet meer te zeggen. Naast de oude rotten in het vak, wonen er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv - "2021"

Lauv heeft wellicht enkele goede voornemens voor het nieuwe jaar, waartoe ook het maken van nieuwe muziek gerekend kan worden. Eigenlijk zou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.