Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kate Tempest – “Holy Elixir”

We zijn onlangs een beetje verslaafd geraakt aan de muziek van Kate Tempest. Haar recentste plaat Let Them Eat Chaos is niet gewoon een album; het is een fascinerend verhaal, wonderlijk verteld en op even geweldige muziek gezet. Tempests muziek op de achtergrond opzetten heeft weinig zin, want uiteindelijk kun je toch niet anders dan meegesleept worden. De plaat werd genomineerd voor de prestigieuze Mercury Prize, en had die wat ons betreft best mogen winnen.

Opvolger The Book of Traps and Lessons moet dat succes binnen twee weken overdoen. Met leadsingle “Firesmoke”, een warme ode aan haar vriendin, is Tempest alvast goed op weg. “Holy Elixir” is een heel ander beestje; de donkere beats van vaste producer Dan Carey scheppen een eerie, onzekere sfeer. Zoals we gewend zijn, is de muziek de perfecte backdrop voor Tempests in Londense tongval gebrachte poëtische teksten.

Als losse single is “Holy Elixir” wel een stuk moeilijker te verteren dan “Firesmoke”, dat perfect op zichzelf kon staan. We hebben het gevoel dat we zonder veel context in het verhaal gegooid worden, alsof je een boek op een willekeurige pagina openslaat. We kijken er dan ook naar uit om volgende maand de puzzelstukjes in elkaar te zien vallen.

The Book of Traps and Lessons komt uit op 14 juni. Zondag staat Kate Tempest nog op Best Kept Secret.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Kate Tempest en Nils Frahm vervoegen line-up Gent Jazz 2020!

Van woensdag 8 juli tot en met zaterdag 18 juli wordt De Bijloke in het kader van Gent Jazz weer dagelijks overstroomd…
InstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2019

Het einde van 2019 betekent meteen ook het einde van een decennium. Nadat we het muzikale decennium al grondig analyseerden met Belgische…
LiveRecensies

Kate Tempest @ Théâtre National: Zielszuivering door merg en been

De Britse dichteres, rapster, toneelschrijfster en spoken word artieste Kate Tempest is een waar fenomeen. Met twee Mercury Prize nominaties op haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.