Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sufjan Stevens – “Love Yourself” & “With My Whole Heart”

Na zijn meesterwerk Carrie & Lowell uit 2015 blijft Sufjan Stevens sporadisch nieuwe muziek uitbrengen. Zo maakte hij de soundtrack bij de film Call Me By Your Name en kwam hij vorig jaar nog met een kerstsingle “Lonely Man of Winter”. In het kader van de Pride Month heeft Stevens nog eens twee nieuwe singles uitgebracht: “Love Yourself”en “With My Whole Heart”. Een deel van de opbrengst van de nieuwe nummers zal gaan naar organisaties die zich inzetten voor dakloze LGBTQ+ jongeren in de Verenigde Staten.

“Love Yourself” schreef hij al in 1996. Samen met de single brengt hij ook de demoversie van toen uit, aangevuld met een korte instrumentale versie. Het is een hoopgevend nummer over zelfvertrouwen. Er is subtiele elektronische begeleiding, maar de grootste kracht zit hem in de melodieën (zoals wel vaker bij Stevens). De meerstemmigheid zet dit nog extra in de verf. “Love Yourself” blijft ook in zijn sobere, akoestische demoversie overeind.

“With My Whole Heart”, een volledig nieuw nummer, volgt hetzelfde recept. We krijgen opnieuw een mooi, opgewekt nummer, dit keer een echt liefdesliedje. De meerstemmigheid valt ook hier op en in ware Sufjan-stijl is er dan ook nog een excentriek instrumentaal stuk bij.

De 7-inches van de singles zijn verkrijgbaar vanaf 28 juni.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens - Javelin (★★★★★): Terugkeer naar de troon

Sufjan Stevens heeft de laatste jaren allerminst stil gezeten. Zo moeten we voor zijn laatste reguliere studioplaat The Ascension terug naar 2020,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens - "A Running Start"

Sufjan Stevens is een naam die inmiddels synoniem staat voor muzikale veelzijdigheid en emotionele diepgang. Enkele weken geleden deelde hij het hartverscheurende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.