Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bokassa – “Captain Cold One”

© Jay Russell

Metallica fans, opgepast! Zak op zondag 16 juni maar extra vroeg af naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel, want Bokassa is een band die je niet wilt missen. Deze band uit Trondheim mag de wereldband deze zomer op hun (uitverkochte) Europese stadiontour begeleiden en zich zo in de kijker spelen van een paar honderdduizend potentiële nieuwe fans. De stonerpunkband is in eigen land al redelijk groot en loste met Divide & Conquer in 2017 een ijzersterke debuutplaat. De opvolger daarvan, Crimson Riders, verschijnt op 21 juni en daar zal ook nieuwkomer “Captain Cold One” op te vinden zijn.

Muzikaal vertoont Bokassa op “Captain Cold One” wel een aantal gelijkenissen met Metallica. De voornaamste daarvan is zonder meer de deftige gitaargeluiden die uit de amps gestuurd worden door het drietal en die hun sound een volumineuze omvang geven. Ook de krachtige stem van zanger Jørn Kaarstad kunnen we ten zeerste pruimen en die geeft het nummer nog meer energie. Het refrein had misschien nog iets directer en furieuzer gekund, maar ook nu bevat het een hoog oorwormgehalte. Bokassa brengt een nieuwe wind in de metalscene op het zeer strakke “Captain Cold One” en zou zomaar even de headliner van morgen kunnen worden.

Op zondag 16 juni staat Bokassa in het voorprogramma van Metallica in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Therapy? @ Trix: Tijdreis naar de jaren '90

Therapy? genoot vooral faam in de jaren ’90 met als hoogtepunt het album Troublegum. Gewapend met enkele tijdloze klassiekers is de Noord-Ierse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bokassa - "So Long, Idiots!"

Na een afwezigheid van anderhalf jaar maken wij onze borst opnieuw nat voor het Noorse powertrio Bokassa. Het trio debuteerde in 2017…
LiveRecensies

Bokassa + Puppy @ Trix Bar: Drie is scheepsrecht

In december loopt het concertseizoen van het najaar zowat op zijn einde, maar in de beginweken van die maand zijn er nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.