Nieuwe singlesOude Bekenden

Bill Callahan lost zes singles van nieuw album

Geloof het of niet, maar Bill Callahan lost ineens niets minder dan zes nieuwe nummers van zijn opkomend album. Op 14 juni mogen we zijn nieuwe plaat Shepherd in a Sheepskin Vest verwachten. Het is ondertussen ook al zes jaar geleden dat we Dream River, het laatste wapenfeit van de Amerikaanse singer-songwriter, te horen kregen.

De eerste van die singles is “Shepherd’s Welcome”, waar Callahan met zijn akoestische gitaar de ruis op het nummer te lijf gaat. Een eerlijk nummer dat direct de eenvoudige kracht van de Amerikaan blootlegt. Een beetje experimenteren met enkele geluidseffecten, die ook terugkomen op “The Ballad of the Hulk”, om zo een contrast te creëren met een eenvoudige folkgitaar, Callahan doet het!

Ook tweede in rij, “Black Dog on the Beach”, legt die eenvoudige schoonheid vast. Als een volleerde folkgitarist worden de warme gitaren vergezeld van even warme vocals en een subtiele mondharmonica, die we ook op afsluiter “Morning is My Godmother” mogen opwachten.

Op deze zes songs toont Bill Callahan dat hij met een eenvoudig recept mooie muziek kan maken; met zijn gitaar als hoofdingrediënt en hier en daar een experimenteel randje vormt hij eerlijke en warme songs. Als de andere nummers vanop Shepherd in a Sheepskin Vest hetzelfde klinken, zullen we op 14 juni met veel plezier zijn kersverse album kunnen opleggen.

Callahan kondigde al aan dat hij op 6 oktober in de Ancienne Belgique zal staan.

Related posts
LiveRecensies

Bill Callahan @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Enigma van het volk

De geur van versgemaaid gras en de vlekken die te enthousiast getapte pintjes achterlaten, verraden het: de lente is daar en met…
Features

Tien tips voor Les Nuits Botanique

Het festivaljaar in België wordt traditioneel op gang getrapt door Les Nuits Botanique. Het festival in de botanische tuinen van Brussel kiest…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ’the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.