Nieuwe singles, Oude Bekenden

Bill Callahan lost zes singles van nieuw album

Geloof het of niet, maar Bill Callahan lost ineens niets minder dan zes nieuwe nummers van zijn opkomend album. Op 14 juni mogen we zijn nieuwe plaat Shepherd in a Sheepskin Vest verwachten. Het is ondertussen ook al zes jaar geleden dat we Dream River, het laatste wapenfeit van de Amerikaanse singer-songwriter, te horen kregen.

De eerste van die singles is “Shepherd’s Welcome”, waar Callahan met zijn akoestische gitaar de ruis op het nummer te lijf gaat. Een eerlijk nummer dat direct de eenvoudige kracht van de Amerikaan blootlegt. Een beetje experimenteren met enkele geluidseffecten, die ook terugkomen op “The Ballad of the Hulk”, om zo een contrast te creëren met een eenvoudige folkgitaar, Callahan doet het!

Ook tweede in rij, “Black Dog on the Beach”, legt die eenvoudige schoonheid vast. Als een volleerde folkgitarist worden de warme gitaren vergezeld van even warme vocals en een subtiele mondharmonica, die we ook op afsluiter “Morning is My Godmother” mogen opwachten.

Op deze zes songs toont Bill Callahan dat hij met een eenvoudig recept mooie muziek kan maken; met zijn gitaar als hoofdingrediënt en hier en daar een experimenteel randje vormt hij eerlijke en warme songs. Als de andere nummers vanop Shepherd in a Sheepskin Vest hetzelfde klinken, zullen we op 14 juni met veel plezier zijn kersverse album kunnen opleggen.

Callahan kondigde al aan dat hij op 6 oktober in de Ancienne Belgique zal staan.

23 mei 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief