Muzieknieuwtjes

VUB-Kultuurkaffee wordt Pilar

De Vrije Universiteit Brussel maakt de nieuwe naam bekend van hun bekende Kultuurkaffee, een organisatie met een grote voorliefde voor alles wat met cultuur te maken heeft. Bij die nieuwe naam hoort ook een nieuw gebouw en een nieuwe werking.

In 1981 opende het KultuurKaffee dat doorheen de jaren een begrip werd in Brussel. In 2015 zag Brussel de culturele ontmoetingsplaats van zijn vaste plaats weggaan omdat het werd afgebroken. Vandaag is het KultuurKaffee, dat nu door het leven gaat als ‘Pilar’, terug waar het moet zijn, op de VUB-campus in Etterbeek. De officiële opening van Pilar vindt plaats op 17 oktober.

‘Pilar’ is een samentrekking van het wetenschappelijke, dat wordt vertegenwoordigd met ‘pi’, en kunst, met ‘l’art’. Dat geeft ook goed weer wat het doel is van de nieuwe cultuurorganisatie. “Pilar wordt een open, artistiek laboratorium in Brussel. Het is een kruisbestuiving tussen kunst, wetenschap en ook cultureel ondernemerschap. Het is voor jongeren en door jongeren.”, legt Lieselotte Vaneeckhaute, coördinator van Pilar, uit.

Net als bij het oude KultuurKaffee, hoort ook hier een café bij. Bar Pilar is de nieuwe naam van dat café, dat zich op het gelijkvloers bevindt met een groot raam naar de stad toe, om duidelijk te maken dat iedereen, van studenten en proffen tot toevallige voorbijgangers, in het nieuwe café welkom is. Het café zet tevens ook in op duurzaam, ecologisch en betaalbaar eten. Zo wordt Bar Pilar uitgebaat door Pieter Bonte (Muntpunt Café), dagmanager Fleur de Boer (eco-café De Ceuvel, Amsterdam) en kok Joris Vermeir.

Meer info vind je op www.pilar.brussels

21 mei 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief