Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MNNQNS – “Desperation Moon”

© Dan Ramaën

De laatste jaren kent post-punk een stevige boost in Frankrijk en daar mag MNNQNS (lees: Mannequins) nu al de vruchten van plukken. De band uit Rouen tekende onlangs een platencontract bij het Britse independent label FatCat Records en wordt door de Franse muziekpers gevierd als een band die de rockmuziek in Frankrijk (en elders) van frisse wind voorziet. Sinds hun ontstaan in 2013 heeft de band amper een tweetal ep’s uitgebracht en hebben ze vooral aan hun uitstekende livereputatie gewerkt. Op 30 augustus verschijnt met Body Negative echter hun langverwachte debuutplaat en daar is “Desperation Moon” een fijne eerste single uit.

MNNQNS heeft maar enkele seconden nodig voor we al helemaal verkocht zijn. Het nummer wordt namelijk afgetrapt met het energieke en catchy refrein en dat zorgt ervoor dat we meteen mee zijn in het verhaal dat MNNQNS vertelt. De gitaren zijn haarscherp ingespeeld, de drums snedig gebracht en met Adrian D’Epinay beschikt de band over een frontman die zijn visie als geen andere weet te brengen. We hopen dat België snel kennis maakt met MNNQNS, want dit is een band die je zeker niet wilt gemist hebben.

Op zaterdag 13 juli speelt het viertal op Dour en op woensdag 23 oktober zakken ze af naar de Botanique in Brussel.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

17 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single MNNQNS – “Desperation Moon””

  1. Gina Michiels schreef:

    Was mij volledig onbekend, maar inderdaad, slechts enkele seconden zijn nodig om te weten dat ze “GREAT” zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief