Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MNNQNS x Unschooling – “CABIN FEVER”

Foto: Ines Ziouane

Je hebt je misschien wel altijd al afgevraagd hoe je in hemelsnaam MNNQNS moest uitspreken. Wel, het antwoord is ‘Mannequins’. Voila, weeral iets bijgeleerd… of je was fan van de band en je wist dit allemaal al. Wat je misschien nog niet wist, is dat die Franse postpunkband zich tegenwoordig ook heeft gewaagd aan een coronaprojectje. Nee, geen lockdownplaat zoals negentig procent van de muziekwereld dat deed, maar ze pakten het iets anders aan. Tijdens beide lockdowns sloegen de mannen de handen in elkaar met een andere band. Dat gebeurde eerder al met Bryan’s Magic Tears, en vandaag met Unschooling. Die band zegt je misschien ook niet meteen iets, maar als je weet dat het het nieuwe project van ex-bandlid Vincent Fevrier, vallen de puzzelstukjes wel op hun plek.

Genoeg info nu, knallen maar. Dat is ook wat de band dacht, want op “CABIN FEVER” vliegen ze er meteen goed in. Een stevige gitaar kruipt onder je huid, terwijl de stemmen donker en intrigerend klinken. Het zit dus meteen allemaal snor, maar dan komen er enkele plottwistjes aan. Donker slaat plots om in licht en dromerig, maar voor we dat goed en wel doorhebben zitten we alweer in een volgende episode van het nummer. Zo komen er dan alweer elektronische invloeden aan te pas en wie dacht dat Halloween voorbij was, kan het wel eens mishebben. Bijna enge geluiden vliegen door je koptelefoon, waarna het geheel weer omslaat. Veel verschillende niveaus dus, waar we enkel en alleen maar van kunnen smullen. Als dit het resultaat is van de lockdown, zouden we misschien zelfs durven hopen dat die nog even verder duurt.

MNNQNS: Facebook / Instagram

Unschooling: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MNNQNS - "Pacific Trash Patch"

Een rockband die rock & roll haat, ze bestaan en meer nog: een ervan komt uit het Franse Rouen! Het viertal MNNQNS…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (26 oktober – 1 november)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.