Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ivy Falls – “City”

Ivy Falls is de Gentse band rond zangeres Fien Deman. Deman was voordien ook al de frontvrouw van de orkestrale popband I will, I swear. Vorige zomer stond Ivy Falls nog op ons allereerste Dansende Beren Festival, en ze mocht onder andere ook al het voorprogramma van Jessie Ware verzorgen. Met haar huidige band combineert ze naar eigen zeggen roze pastelpop met subtiele electronics. In maart kwam “Overnight” nog uit, en vandaag schenkt ze ons alweer een nieuwe single met “City”.

“City” heeft een andere vibe dan de nummers op haar ep Mean Girls van 2017. Deze single klinkt matuurder en minder braaf. Ook bij deze kreeg ze weer de hulp van producer Daan Schepers, die ook samenwerkt met Bazart en Warhola. Dat is eraan te horen, het nummer is zeer catchy en zit elektronisch sterk in elkaar. Deman laat zich omringen door gelijkgestemden, die haar muziek naar een hoger niveau tillen, en dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen. Met deze song wil ze opboksen tegen haar omgeving en het hokjesdenken dat onze maatschappij zo eigen is. Die boodschap wordt gebracht met haar zachte, betoverende stem en wordt prachtig ondersteund door melodieuze beats. Wij zijn benieuwd hoe de rest van haar komende ep zal klinken!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Ivy Falls @ Handelsbeurs: Krachtig en ontwapenend tegelijkertijd

Ivy Falls, de band rond zangeres Fien Deman, bracht in november van vorig jaar een nieuwe ep The Light uit. Gisterenavond kwamen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ivy Falls - "Thunder"

Ivy Falls was een van de namen op de affiche van ons eerste Dansende Beren Festival, maar inmiddels stond ze ook al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ivy Falls - "Overnight"

Ivy Falls was een van de topnamen die afgelopen zomer op ons allereerste Dansende Beren festival optrad. Frontvrouw Fien Deman was in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.