Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Millbrooks – “Rosenthal Effect”

Millbrooks, de opener van ons allereerste Dansende Beren Showcasefestival, is er weer met een nieuw nummer. Na “Red Light District” presenteert de band ons vandaag het spannende “Rosenthal Effect”. Ondanks dat ze heel wat western elementen in deze song integreren, blijft de band nog steeds trouw aan hun britpop genre. Inspiratie halen ze dan ook bij echte britpoppers, zoals onder andere Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age en Oasis.

De song gaat, zoals de titel reeds verklapt, over het Rosenthal effect, waarbij gezegd wordt dat verwachtingen van anderen jouw prestaties kunnen beïnvloeden. Deze verhaallijn is vooral terug te vinden in de gloednieuwe videoclip. Ook is het artwork niet lukraak gekozen, de band ging voor een Rorschach-vlek, waarbij iedereen zijn eigen interpretatie heeft en waarin een subtiele link zit naar het artwork van de vorige single.

Zoals altijd gaan de mannen van Millbrooks weer de rauwe, energieke toer op met hun muziek, maar deze keer voegen ze dus een mysterieuze western twist toe. Door de typische gitaarklank in het begin van het nummer –meestal verkregen door een whammy bar– en door een imitatie van dravende wilde paarden op de drums, waan je je middenin een shootout, die recht uit een of andere Quentin Tarantino film had kunnen komen, of uit een nummer van The Last Shadow Puppets. Na deze levendige scènes breekt het nummer los in het refrein, dat ons wel enorm hard doet denken aan Arctic Monkeys’ “When The Sun Goes Down”.  Eindigen doet “Rosenthal Effect” met een klepperende outro. Alles wordt nog eens in de strijd gegooid om deze song even sterk te eindigen als hij ook begon.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 mei 2019

About Author

Astrid Vlaminck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief