Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Baroness – “Throw me an Anchor”

Baroness is sinds een aantal weken bezig met het nieuwe album Gold & Grey te promoten aan de hand van enkele singles. “Throw me an Anchor” is de vierde in de rij en het is er één geworden die toch wel wat controverse met zich meeneemt. Dat Baroness een vreemde eend is in de wereld van de luide gitaren, mag een understatement heten.

Baroness brengt als vierde single een vreemde songkeuze. Het nummer is ontegensprekelijk weer een parel van een nummer met een ijzersterke compositie. De bekende elementen zijn weer aanwezig: verschillende ritmes en tegenritmes, altijd veranderende strofen en refreinen, een muur van een ritmesectie gecombineerd met twee verschillende gitaren. John Baizley zijn stem mag ondertussen gekend zijn, toch is elk nummer een beetje anders. Nu is er vooral gesleuteld aan de mix en het geluid. Vooral de gitaar is een ander geluid, en dat geldt voor beide gitaren. Het klinkt in het begin even vreemd, maar dat is na een paar luisterbeurten helemaal opgeklaard.

Een vreemde keuze als single, maar voor de echte luisteraar is dit geen barrière. Het geluid is nu eenmaal eens anders, maar Baroness is ook geen eenheidsworst. Als je het een kans geeft, zal je niet bedrogen uitkomen. Het nieuwe album Gold & Grey zal zeventien nummers bevatten en komt uit op 14 juni 2019. 21 november komen ze mee op tour met Volbeat in de Lotto Arena. Jammer van de grote zaal, want bij een intiemer concert komen ze veel beter tot hun recht.

Facebook

15 mei 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief