Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Sarlé – “This Close”

De Amerikaanse Molly Sarlé heeft een nieuwe single uitgebracht, deze keer solo. De zangeres maakt namelijk deel uit van Mountain Man, een band die genesteld is in de traditie van de Amerikaanse folk met een traditioneel Appalachiaans volksgeluid. Ze neemt geen afstand van de band, maar combineert het met haar solowerk. Met invloeden die variëren tussen de klassieke Westcoast pop en de Appalachian folk, creëert Molly Sarlé tijdloze, authentieke folksongs.

“This Close” volgt op de eerder dit jaar uitgebrachte single “Human”. Beide klinken heel ‘down to earth’, perfect voor een regenachtige zondagochtend. In haar soloproject blijft ze alsnog werk produceren dat in de lijn ligt van Mountain Man. Dat blijkt vooral in het gelijkaardige accent op een samenspel van warme klanken en een zachte stem. De nieuwe single heeft een minimaal, maar zorgvuldig samengesteld palet van gitaar, bas en percussie als basis. Een orkest van onherkenbare atmosferen kaatst tegen de hoge plafonds, maar Molly’s mozaïek-expressieve stem blijft steeds het centrale element.

Haar debuutplaat, die later dit jaar uit zal komen, is het resultaat van een vrije en openhartige toewijding aan het zoeken naar passie en de complete, onwrikbare weergave van de waarheid. Molly’s nummers observeren hun eigen soort interne logica, altijd een paar stappen achter- of vooruit.

Sarlé valt in 2019 nog te bewonderen op Leffingeleuren op zondag 15 september. Tickets vind je hier.

WebsiteFacebookTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 mei 2019

About Author

Ariane Cooremans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief