Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Odeum – “So Thank You”

Hoeft goede muziek ingewikkeld te zijn? De heren van Odeum vinden alleszins van niet. Begeleid door producer Joes Brands (die eerder al voor Admiral Freebee, Fixkes, maar ook voor VRT en Café Corsari achter de knoppen stond) werkt dit Brabantse duo “So Thank You” uit tot een knappe liefdessong. De jongens, anno 2019 beide 19 jaar oud, kennen elkaar al een heel leven, maar vormden pas vorig jaar Odeum. Ze schreven “So Thank You” in de auto, nadat de koude hun wegjoeg uit de bouwwerf waar ze over dit nummer brainstormden. Het nummer zou dan ook perfect passen bij een warm kampvuurtje, weg van die kille, koude wind, maar net zo goed op het podium van menig middelgroot tot groot festival. Hoewel ze op dat podium niet vaak met z’n tweeën te zien zullen zijn, komen de songs van Odeum enkel uit hun pen gevloeid.

“So Thank You” begint intiem, timide en zelfs wat verlegen. Na de eerste maten akoestische gitaar horen we Thars’ rustige, maar verliefde stem binnenvloeien. Ze tonen ook dat liefdesverdriet niet altijd gepaard gaat met verdrietige songs in mineur. Het eerste refrein is een stukje steviger, en des te catchier. Na het invallen van de elektrische piano krijgt het nummer meer en meer sterallures. Odeum toont dat ze ver willen geraken, en bijgestaan door een liveband lijkt dit zeker geen hopeloze droom. Het duo is nu volop bezig nieuwe songs te schrijven, het is alvast uikijken naar het eerste live-optreden.

Instagram

9 mei 2019

About Author

Kasper Goossens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief