Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Odeum – “So Thank You”

Hoeft goede muziek ingewikkeld te zijn? De heren van Odeum vinden alleszins van niet. Begeleid door producer Joes Brands (die eerder al voor Admiral Freebee, Fixkes, maar ook voor VRT en Café Corsari achter de knoppen stond) werkt dit Brabantse duo “So Thank You” uit tot een knappe liefdessong. De jongens, anno 2019 beide 19 jaar oud, kennen elkaar al een heel leven, maar vormden pas vorig jaar Odeum. Ze schreven “So Thank You” in de auto, nadat de koude hun wegjoeg uit de bouwwerf waar ze over dit nummer brainstormden. Het nummer zou dan ook perfect passen bij een warm kampvuurtje, weg van die kille, koude wind, maar net zo goed op het podium van menig middelgroot tot groot festival. Hoewel ze op dat podium niet vaak met z’n tweeën te zien zullen zijn, komen de songs van Odeum enkel uit hun pen gevloeid.

“So Thank You” begint intiem, timide en zelfs wat verlegen. Na de eerste maten akoestische gitaar horen we Thars’ rustige, maar verliefde stem binnenvloeien. Ze tonen ook dat liefdesverdriet niet altijd gepaard gaat met verdrietige songs in mineur. Het eerste refrein is een stukje steviger, en des te catchier. Na het invallen van de elektrische piano krijgt het nummer meer en meer sterallures. Odeum toont dat ze ver willen geraken, en bijgestaan door een liveband lijkt dit zeker geen hopeloze droom. Het duo is nu volop bezig nieuwe songs te schrijven, het is alvast uikijken naar het eerste live-optreden.

Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shania Twain - "Waking Up Dreaming"

Enkele maanden geleden kregen we te horen dat er een documentaire over Shania Twain ging verschijnen over haar zeer bewogen leven. Daarvoor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles IVE - "After LIKE" & "My Satisfaction"

De meiden van de Zuid-Koreaanse meidengroep IVE staan nog niet lang als groep op het podium, maar hebben toch reeds hun stempel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Panic! at the Disco – Viva Las Vengeance (★★½): Panic! in het theater

Zoals bijna iedereen weet, begon Panic! at the Disco ooit als een emopopgroep. Intussen werden de skinny jeans en gestijld haar al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.