Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Leopard Skull – “Breakfast”

Leopard skull kennen we als het solo-project van Gentenaar Harm Pauwels, dat staat voor garage-psych voortgestuwd door een rauwe, vintage gitaarsound. Zijn eerste opnames dateren van 2014 en lanceerden hem meteen tot in de schoot van Belly Button Records, waar in 2017 zijn debuut-EP het levenslicht zag. Uit die episode onthouden we vooral nummers als “Beach Crawler”, die ons sterk doen denken aan acts als Foxygen en Ty Segall, op de meest positieve manier. Pauwels weet een ongeschoren klank uit zijn gitaar te halen die zonder meer aanspreekt, en dat blijkt ook live. Met zijn band The Hunters weet hij al enkele jaren zijn stempel te drukken op de lokale Belgische garagescene.

Twee jaar na zijn laatste studiowerk arriveert nu een nieuw Leopard-singletje: “Breakfast”. Het is een opwarmertje voor zijn eerste volledige album dat er in september aankomt, vergezeld van een geheel nieuwe live-set. “Breakfast” zelf klinkt ongetwijfeld nog steeds als Leopard Skull, zij het iets smoother dan wat we eerder van hem hoorden. De ruwe kantjes zijn iets meer gepolijst en er lijkt wat meer trippy Beatles-invloed gemixt te zijn onder de psychedelische garage die we van Leopard Skull gewend zijn. Het belooft misschien wel voor een album waarop de band zich (gedeeltelijk) heruitvindt, en daar kunnen we alleen maar benieuwd naar zijn!

Website | Facebook


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

8 mei 2019

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief