Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Africa Express – “Johannesburg”

© http://www.africaexpress.co.uk

Africa Express heeft na de eerder dit jaar verschenen ep Molo een single uitgebracht. Het in 2006 opgerichte project van Blur-frontman Damon Albarn werd opgebouwd om het concept van muzikale samenwerking te promoten. Ze proberen via hun muziek te streven naar het verbreken van grenzen; onder meer tussen geografische regio’s, genres en generaties. Zo vinden we binnen Africa Express een heerlijke collaboratie van zowel Westerse als Afrikaanse artiesten terug.

Op de single “Johannesburg” werken meer bepaald Gruff Rhys, Morena Leraba, Radio 123 en Sibot samen. De eerste afkomstig uit Engeland, de andere drie uit Zuid-Afrika. Het nummer is toegankelijker voor het grote publiek dan het eerder geproduceerde werk. Het klinkt ingetogen en elektronisch, maar tijdens het beluisteren krijg je ongetwijfeld een golf van rust over je heen. Zo heeft de band ook meteen hun grens van genre overbrugd.

De release van “Johannesburg” is een opwarmertje naar het op 12 juli te verschijnen album EGOLI. Of de volledige plaat net als deze single een iets rustigere vibe heeft, kunnen we moeilijk voorspellen. “Johannesburg” belooft alvast veel goeds.

Facebook / Twitter / Website

 

 

8 mei 2019

About Author

Ariane Cooremans


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Africa Express – “Johannesburg””

  1. Lisette schreef:

    Gruff Rhys komt uit Wales, niet Engeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief