FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Mystery Lights, Squid en meer komen naar Leffingeleuren 2019!

Leffingeleuren is al sinds jaren voor velen de afsluiter van de festivalzomer en dat zal dit jaar niet anders zijn. De kleine deelgemeente van Middelkerke verandert ook in september weer in het walhalla voor de fijnproevers en ontdekkers op muzikaal gebied. Het festival wordt georganiseerd door concertzaal De Zwerver en vind dit jaar plaats van 13 tot 15 september in en rond de zaal. Een dikke maand geleden loste het festival met Frankie and The Witch Fingers, Crack Cloud, The Warlocks en nog een aantal anderen zijn eerste namen die al een mooie basis vormden voor de line up. Vandaag voegen zich daar nog een zevental namen bij. Deze vrijdag brengt de Amerikaanse garagerockband The Mystery Lights hun nieuwe album Too Much Tension! uit en deze komen ze dan ook in september voorstellen aan de westkust van ons land. Ook folkartieste Bedouine zakt later dit jaar nog maar eens af naar ons land met haar gloednieuwe plaat Bird Songs of a Killjoy onder de arm. Verder mogen we ons ook op het bezoek verheugen van de Britse post-punkers Squid, die voor het eerst in België te zien zullen zijn.

Leffingeleuren etaleert zich graag als de plaats om nieuwe bands te ontdekken en ook dit jaar kan je dat weer uitgebreid doen. YĪN YĪN is een vierkoppige band uit het exotische Maastricht die Thaise psych-rock maken en daarmee langzamerhand de wereld (en binnenkort ook Leffingeleuren) aan het veroveren zijn. Met het Braziliaanse Satanique Samba Trio heeft het festival verder ook een veelbesproken obscure act weten te strikken die wel eens voor de verrassing van het festival kan zorgen. De lading wordt afgerond met New Candys uit Venetië en Amerikaanse Molly Sarlé. Een mooie en evenwichtige lading namen waarbij weer heel wat te ontdekken valt.

Voor meer informatie en early bird tickets kan je terecht op de website van Leffingeleuren.

Overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept):

Vrijdag:

New Candys – Squid – The Warlocks – YĪN YĪN 

Zaterdag:

Bill Ryder-Jones – Mirek Coutigny – Satanique Samba Trio

Zondag:

Bedouine – Crack Cloud – Frankie and The Witch Fingers – Garrett T. Capps – Molly Sarlé – N0V3L – The Mystery Lights

1917 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Leffingeleuren 2023 (Festivaldag 3): Het einde van de festivalzomer 2023

De laatste dag van Leffingeleuren begon onder grijze wolken, maar uiteindelijk kwam de zon erdoor waardoor iedereen toch met een grote glimlach…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2023 (Festivaldag 2): Van het blauwe donker naar het gele licht

De tweede dag van een festival is altijd een beetje sleuren, al had Leffingeleuren geluk dat de zon meteen aan het schijnen…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2023 (Festivaldag 1): Beuken zonder veel poespas

De traditionele afsluiter van de festivalzomer is nog steeds Leffingeleuren. Het festival in het pittoreske Leffinge mocht in het derde weekend van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.