FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Mystery Lights, Squid en meer komen naar Leffingeleuren 2019!

Leffingeleuren is al sinds jaren voor velen de afsluiter van de festivalzomer en dat zal dit jaar niet anders zijn. De kleine deelgemeente van Middelkerke verandert ook in september weer in het walhalla voor de fijnproevers en ontdekkers op muzikaal gebied. Het festival wordt georganiseerd door concertzaal De Zwerver en vind dit jaar plaats van 13 tot 15 september in en rond de zaal. Een dikke maand geleden loste het festival met Frankie and The Witch Fingers, Crack Cloud, The Warlocks en nog een aantal anderen zijn eerste namen die al een mooie basis vormden voor de line up. Vandaag voegen zich daar nog een zevental namen bij. Deze vrijdag brengt de Amerikaanse garagerockband The Mystery Lights hun nieuwe album Too Much Tension! uit en deze komen ze dan ook in september voorstellen aan de westkust van ons land. Ook folkartieste Bedouine zakt later dit jaar nog maar eens af naar ons land met haar gloednieuwe plaat Bird Songs of a Killjoy onder de arm. Verder mogen we ons ook op het bezoek verheugen van de Britse post-punkers Squid, die voor het eerst in België te zien zullen zijn.

Leffingeleuren etaleert zich graag als de plaats om nieuwe bands te ontdekken en ook dit jaar kan je dat weer uitgebreid doen. YĪN YĪN is een vierkoppige band uit het exotische Maastricht die Thaise psych-rock maken en daarmee langzamerhand de wereld (en binnenkort ook Leffingeleuren) aan het veroveren zijn. Met het Braziliaanse Satanique Samba Trio heeft het festival verder ook een veelbesproken obscure act weten te strikken die wel eens voor de verrassing van het festival kan zorgen. De lading wordt afgerond met New Candys uit Venetië en Amerikaanse Molly Sarlé. Een mooie en evenwichtige lading namen waarbij weer heel wat te ontdekken valt.

Voor meer informatie en early bird tickets kan je terecht op de website van Leffingeleuren.

Overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept):

Vrijdag:

New Candys – Squid – The Warlocks – YĪN YĪN 

Zaterdag:

Bill Ryder-Jones – Mirek Coutigny – Satanique Samba Trio

Zondag:

Bedouine – Crack Cloud – Frankie and The Witch Fingers – Garrett T. Capps – Molly Sarlé – N0V3L – The Mystery Lights

1397 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Altın Gün, Dijf Sanders, Derya Yıldırım & Grup Şimşek @ Leffingeleuren: Exotische sounds op een dansbaar bedje

Ook dit jaar is er geen Leffingeleuren zoals we die normaal zouden krijgen. In plaats daarvan twee weekends waarbij we enkele concertavonden…
InstagramLiveRecensies

Bruis Maastricht (Dag 2): Symbiose tussen gitaar en dans

Nadat de Belgen van dEUS en High Hi gisteren Maastricht veroverden, was het zaterdag opnieuw feest op Bruis. Zo zagen we met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren 2021 verwelkomt Altin Gün, Amenra, Goose, Girls in Hawaii en meer!

Vorig jaar koos de organisatie van Leffingeleuren voor een alternatieve concertreeks in het hartje van het pittoreske West-Vlaamse dorpje, maar dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.