LiveRecensies

Pavlove & Le Manou @ Ancienne Belgique (AB Club): Een avond van verschil

Gisterenavond stond er in de AB weer een Coca-Cola Session gepland. De verfrissende partner van AB plant ieder seizoen enkele extra concerten in voor jong, nationaal talent. Vanavond was het aan Pavlove en Le Manou om hun muziek te laten horen aan het publiek in de AB Club.

De sessie werd afgetrapt met de psychedelische popmuziek van het Gentse Pavlove. De band rond broer en zus Fabian en Reina Rasti bracht deze avond een enorm energieke show in een AB Club die afgeladen vol was. Na een valse start, te wijten aan een klein, maar toch makkelijk te voorkomen, technisch probleem bij de zangeres, begon Pavlove met “Play”, een nummer van hun debuut-ep. De zwoele stem van Reina Rasti verspreidde zich tussen het enthousiaste publiek en maakte de Club direct tien graden warmer.

De titeltrack van hun debuut-ep, “Because of You”, zorgde voor een eerste meezingmoment bij de fans. Tijdens dit nummer kwam ook Fabian Rasti vocaal aan bod. Zijn diepe basstem als reactie op de voorzang van zijn zus deed ons direct denken aan een typisch Boney M nummer. Niet heel verwonderlijk aangezien de muziek van Pavlove geïnspireerd is op muziek uit de jaren 60 en 70.

Naast Fabian en Reina stonden ook nog drie energieke muzikanten die het Pavlove plaatje, dat getypeerd wordt door liefde-en vredevolle vibes, compleet maken. Wij onthouden vooral Helena Mayorga-Paredes die met haar vele gitaren en opfleurende charisma als het ware over het podium zweefde. Vooral zij droeg met haar elektrische gitaren bij tot het psychedelische aspect van de avond. Tel hierbij nog zalig strakke drumlijnen en lyrische baslijnen op en je krijgt de catchy, maar toch ook dromerige sound van Pavlove. Hun singles “Keira”,“Anything but Cupid” en “Give Me All You’ve Got”, onze favoriet van de avond, mochten natuurlijk niet ontbreken tijdens deze live-set. Ook enkele nieuwe, veelbelovende nummers, waarvan één met een instrumentale outro waar je zowaar gek van zou worden, kwamen aan bod. Frontvrouw Reina verklapte ons alvast dat er dit najaar dan ook een nieuwe ep zit aan te komen.

Na de dromerige muziek van Pavlove werden we flink wakker geschud door Le Manou. Van de perfect getimede lichtshow tot de opvallende outfits, Manou’s bezoek aan de AB was tot in de puntjes uitgewerkt. Na een geniale intro gespeeld door de driekoppige band van Le Manou, komt de frontvrouw het podium opgestapt. Beginnen doet ze met het heerlijke nummer “Elle” waarin de engelachtige stem van Maerten ons helemaal omver blaast.

Een volledig nieuw nummer volgde het iets oudere “Elle” op. De live versie van “Perfection” begon met een warme orgelklank en enkele zangsamples die het publiek zeker konden bekoren en hen deed hopen op meer. Na “Fling”, een nummer van haar eerste ep, kregen we dan ook te horen dat Manou bezig is aan een nieuwe.

Achter Manou Maerten staan drie steengoede muzikanten die Le Manou nog naar een hoger niveau tillen. Karin Broeckhove verzorgde de cellopartijen en ondersteunde Maerten doorheen het hele optreden met een perfect matchende tweede stem. Ook drummer Michaël Degreef en toetsenist Domien Cnockaert zijn onmisbaar in deze geoliede liveset. Het was trouwens het laatste optreden van Cnockaert bij Le Manou. Maerten moet dus op zoek gaan naar een nieuwe toetsenist. Een immens moeilijke opdracht volgens ons, het zal niet makkelijk zijn om iemand te vinden die kan tippen aan deze meester op de synths.

Naar het einde toe haalde Le Manou alles uit de kast om deze avond stevig te eindigen. Dit is duidelijk het doel van de live-set van Maerten, ze wil haar publiek aan het dansen krijgen, wat spijtig genoeg alleen het geval was bij de eerste twee rijen. In het voorlaatste nummer “L’Homme” viel vooral het vertellende aspect in de performance en de stem van Maerten op. Ze liet haar publiek tijdens dit nummer zo goed als in haar ziel en gedachten kijken. Uiteindelijk ging de hele zaal toch nog een laatste keer helemaal los op de diepe bassen en volle, Oosterse synths van het nummer “Pour Toi”.

Tijdens deze Coca-Cola Session zagen we twee enorm verschillende bands het podium bestijgen. Twee bands die hoe dan ook de moeite waard zijn om in de gaten te houden!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski - "Godmade Trouble"

De Belgische half Pool-half Italiaan die sneller muziek uitbrengt dan zijn schaduw lief is, bewandelt voor de eerste keer in twintig jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Le Manou - "Vacation I Need You Now" (feat. Mondingo)

Na haar studie aan het KASK bouwde Manou Maerten samen met haar partner Domien Cnockaert een splinternieuwe studio in thuisstad Durbuy. Naast…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.