LiveRecensies

The Subs @ Ancienne Belgique (AB): Waanzinnige terugkeer naar het podium

© CPU – François de Rivoyre

Dat The Subs een vaste waarde zijn binnen de Belgische dancescene, is algemeen geweten. De band rond Jeroen De Pessemier bracht in 2008 het nummer “Kiss My Trance” uit, waarna hun populariteit enorm boomde. Het bleef niet enkel bij de Belgische dancescene, ook Europese en zelfs enkele niet-Europese clubs werden onveilig gemaakt door de energieke muziek en, later ook, liveacts van The Subs. Dat de band niet vies is van samenwerkingen met andere artiesten, merken we aan hun vele features waarvan dé bekendste ongetwijfeld het nummer “The Pope of Dope” met Party Harders. Hun recente samenwerking met Nieuwe Lichting-finalist Yves Paquet zorgde voor een nieuwe radiohit “UFO” en enkele dagen geleden kwam “Blank” uit, een samenwerking met de Belgisch-Britse rapper Glints.

Diezelfde Glints kreeg de taak het publiek deze avond op te warmen voor The Subs het podium bestegen.  Een voorprogramma dat qua stijl niet meteen in dezelfde lijn ligt met de hoofdact en misschien is dat dan ook de reden waarom het even duurde vooraleer het publiek mee was met de energieke vibe van Glints. Tijdens “Dread” leek de rapper, en daaropvolgend ook het publiek, eindelijk los te komen. Ookal is “Dread”  iets minder energiek dan de andere nummers van Glints, het is en blijft simpelweg een steengoed nummer. Naast hits zoals “Bugatti” en zijn meest recente “Gold Veins” bracht Glints ook enkele nieuwe nummers. Bij het “Medicated” had Glints de zaal helemaal mee en leek het publiek opgewarmd en klaar voor The Subs.

© CPU – François de Rivoyre

Het is een tijdje terug gaan tot de laatste zaalshow van The Subs hier in België. Het was dan ook meer dan logisch dat de AB zo goed als afgeladen vol zat met nostalgische fans van de band. Toen de lichten nog maar dimden en de eerste synthesizerklanken klonken, werd de zaal al helemaal wild. Met de veelbelovende woorden ‘we’re back’ van Jeroen De Pessemier werd de toon van de avond gezet.

© CPU – François de Rivoyre

Het eerste echte hoogtepunt kregen we bij een in blauw omhulde AB met de hit “Kiss My Trance”. Het publiek ging helemaal los en de eerste, befaamde driehoekhandgebaren rezen de lucht in. The Subs schakelde nog een versnelling hoger met “Mitshubishi”. Frontman Jeroen De Pessemier sprong in het publiek en baande zich een weg richting het rode, hoge balkon van de AB waar hij binnen de kortste keren aanhing. Na deze passage stond de AB in vuur en vlam, stilstaan was vanaf dit moment onmogelijk. The Subs brachten deze avond een non-stop rave naar de AB. De schaarse momenten van rust, die toch nog steeds voorzien werden van enkele analoge synths, werden door het enthousiaste publiek opgevuld met opzwepend geklap.

© CPU – François de Rivoyre

De band nodigde ook enkele gasten uit tijdens deze strakke rave. Als eerste kwam Glints het podium nog eens op om de band te vergezellen tijdens hun “Blank”. Desondanks het nog maar twee dagen uit is, ging het publiek helemaal uit zijn dak. Vervolgens kondigde De Pessemier galmend door de AB ‘a trip into space ‘ aan, waarna de extravagante Rouge Mary het podium besteeg. Deze ruimtelijke trip werd samen met Yves Paquet afgerond met het toepasselijke nummer “UFO”. De band haalde alles uit de kast om hun fans een spetterende liveset te bezorgen. Zo werd De Pessemier rondgedragen op een verlichte schotel door het publiek en volgde later ook nog een waanzinnige sitdown. Hun laatste gast The Pope of Dope gaf samen met het publiek de aanzet tot het laatste nummer. “The Pope of Dope” liet de hele AB nog een laatste keer ontploffen.

© CPU – François de Rivoyre

We kregen vanavond een heel doordachte set van The Subs te zien waarbij waanzin de bovenhand nam, de band heeft ons letterlijk alle hoeken van de AB laten zien. Hun terugkeer naar het grote podium was meer dan geslaagd. Wie al terug zin heeft in zo’n feestje, heeft geluk! The Subs zullen op 17 augustus de Dance Hall van Pukkelpop ongetwijfeld op z’n kop zetten.

Fan van de foto’s? Nog meer beelden van de show zijn op onze Instagram te vinden. Volgen is de boodschap!

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

dodie @ Ancienne Belgique (AB Box): Een ode aan voelen

De Britse singer-songwriter dodie omschrijven als een YouTube-sensatie is wat kort door de bocht. Ja, ze begon haar muzikale carrière door covers…
LiveRecensies

Kills Birds @ Ancienne Belgique (AB Club): Eruptieve punk

Dave Grohl en Kim Gordon zijn maar enkele van de namen die Kills Birds als de toekomst zien. Wie zijn wij dan…
LiveRecensies

The Lemonheads @ Ancienne Belgique (AB Box): It's A Shame About Dando

Album It’s A Shame About Ray werd dertig jaar oud, en wij werden uitgenodigd in de AB om dat te vieren. In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.