AlbumsRecensies

Still Woozy – Lately (★★★½): Zorgen voor morgen

Erg bekend is de Amerikaanse Still Woozy nog niet, maar nu zijn eerste ep daar is, zou daar zeker verandering in kunnen en zelfs moeten komen. Wij zijn al een tijdje fans van het eerste uur vanwege zijn groovy en dromerige sound, die gesierd wordt met zijn warme, speciale stemgeluid. Doorheen de jaren releasete Sven Gamsky aka Still Woozy al heel wat singles, en steeds konden we rekenen op kwaliteit van die nummers als op het feit dat de som van de hoeken van een driehoek 180 graden bedraagt. Op zijn eerste ep Lately is dat niet anders.

De singles “Habit” en “LAVA” kenden we al en hebben we inmiddels al grijs gedraaid. Ook de drie andere nummers van Lately zullen nog lang door onze speakers knallen en de aanzet geven om een dansje te placeren. Wat maakt dat je de plaatjes met plezier een paar keer na elkaar oplegt, heeft heel wat te maken met de leuze waar Still Woozy bij lijkt te zweren: kort, maar krachtig. Geen enkel nummer overschrijdt de drie minuten-grens en het is ten einde voor je het weet.

Still Woozy’s formule is goud waard. Hoe hij speelt met hiphopinvloeden en die inpast in een sensueel en vrolijk gevoel, dat zal hem niet snel nagedaan worden. Gamsky’s zachte vibe valt te danken aan zijn authentieke stem, die ietwat hoog, maar vooral heel erg smooth is. De zwoele dimensie van zijn songs komt dan weer binnen door de hiphop groove die hij in elk van zijn nummers weet te steken. De ronde klank van de bas speelt daar een belangrijke rol in, net als de drive van de drum.

Elk instrument heeft zo zijn eigen specifieke functie en dat oog voor detail valt ook altijd op in de catchy gitaarriffs. Met de perfect uitgekozen klank integreert de gitaar een hint van funk in Still Woozy’s sound. Zoveel dimensies, zoveel invloeden, en toch klinkt Sven Gamsky vertrouwd en persoonlijk alsof het songs zijn die speciaal voor jou geschreven zijn.

“Ipanema” is het meest vernieuwend op de ep, omdat de Amerikaan zich hier aan een andere taal dan het Engels waagt en hij vergezeld wordt van twee gasten, Omar Apollo en Elujay. Laat die salsa vibe maar komen, want die verfrissing kunnen we gebruiken. De andere songs volgen namelijk allemaal zijn vaste succesformule zonder afwijking. Dat mag en overtuigt op dit moment zonder moeite, maar Still Woozy zou iets meer moeten variëren om een full-album lang te kunnen boeien. Zorgen voor morgen weliswaar.

Still Woozy’s eerste ep weet ons te charmeren. Zijn unieke sound zet ons aan het dansen en steekt geen seconde tegen. Natuurlijk zijn er ook niet zo heel veel seconden, aangezien Lately een korte, maar krachtige ep is. Vooraleer we ons zorgen beginnen maken om de nood aan een frisse wind in Gamsky’s sound, kunnen we nog een hele tijd opgaan in de sfeer van deze voltreffer.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Still Woozy - If This Isn't Nice, I Don't Know What Is (★★½): Nice

Dertien nummers op vrijdag 13 augustus… Valt het te wijten aan bijgeloof of een variatiegebrek dat Still Woozy’s langverwachte debuutalbum ‘niet al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Still Woozy - "Get Down"

Op 13 augustus komt het debuutalbum van Still Woozy uit, en dat krijgt de zelfverzekerde titel If This Isn’t Nice, I Don’t…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Still Woozy - "Kenny"

In navolging van Sven Gamsky’s artiestennaam zijn de albumvooruitzichten van Still Woozy nog steeds vaag. Gelukkig zijn de uitgebrachte singles hier en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.