banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sabaton – “Fields of Verdun”

De Zweedse power metal band Sabaton heeft voor vele mensen geen introductie meer nodig. Ze wisten naam te maken binnen het metal genre met de krachtige zang van frontman Joakim Brodén, sterk gitaarwerk en hun typerende teksten die veelal gaan over oorlog. Met het nieuwe aangekondigde conceptalbum The Great War zal dit ook niet anders zijn. Zoals de titel al doet vermoeden zal het album volledig gebaseerd zijn op gebeurtenissen in de Eerste Wereldoorlog en daar is “Fields of Verdun” al een eerste voorsmaakje van.

Het nummer begint, zoals je verwacht, met een krachtige gitaarriff die de rode draad vormt voor dit nummer gevolgd door de zang die de gebeurtenissen in Verdun van begin tot eind omschrijft. Eenmaal je de eerste keer het refrein hoort, lijkt het nummer pas echt op gang te komen. Dit blijft ook duren tot er een korte vertraging aan te pas komt met daaropvolgend een toch wel fantastische gitaarsolo die nog ruimte geeft aan een laatste keer refrein. Met “Fields of Verdun” heeft Sabaton er weer een krachtig nummer bij dat zeker weten voor wat spektakel kan zorgen als ze het live zullen brengen.

Het nieuwe album komt uit op 19 juli.

Facebook | Website | Instagram | Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sabaton - "Steel Commanders"

Nu de wereld stilletjes aan weer opengaat, trekt de Zweedse powermetalband Sabaton opnieuw ten strijde om nieuwe afzetgebieden te verkennen. Intussen staat…
LiveRecensies

Graspop Metal Meeting (Festivaldag 4): Bakken en braden in de heksenketel

Het was gisteren alweer de laatste dag dat er meer dan vijftigduizend metalheads de heilige weide in Dessel betraden. De thermostaat ging…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sabaton, In Flames, Def Leppard en 45 andere nieuwe namen voor Graspop 2019!

Aanstaande zaterdag gaat de ticketverkoop voor Graspop 2019 van start en daarom trakteert de organisatie ons op 48 nieuwe namen die komende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.