Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Fearless Flyers ft. Joey Dosik – “The Baal Shem Tov”

Wie het YouTube kanaal van Vulf Records nauwgezet volgt, weet dat daar van tijd tot tijd al eens een parel van Vulfpeck opduikt. Met drummer Nate Smith en gitaristen Mark Lettieri en Cory Wong, levert bassist Joe Dart via dat medium ook nummers af onder de naam The Fearless Flyers. Hun nummers zijn volledig instrumentaal en trekken alle muzikale facetten van eerstgenoemde band nog wat meer in het extreme. Vingervlug speelt het viertal ongelofelijk snelle funk, veelal aangevuld met leuke gastbijdrages. Vaak lijkt het alsof ze gewoon ter plaatse aan het jammen zijn. Wie zijn instrumentatie graag virtuoos heeft, en zijn tempo verschroeiend, is bij deze Amerikanen aan het juiste adres. Een klein jaar geleden kwamen ze met een eerste ep The Fearless Flyers op de proppen, een geslaagd debuut dat smaakte naar véél meer.

Enkele dagen geleden ging de bal opnieuw aan het rollen toen nieuw nummer “Flyers Direct” online verscheen, samen met de aankondiging van een logische The Fearless Flyers II. Nu komt daar de nieuwe single “The Baal Shem Tov” bij, een naam die verwijst naar de oprichter van het chassidische jodendom en zoveel wil zeggen als ‘de man met een goede faam’. Wie de videoclip volgt, ziet dat drummer Nate Smith slechts één hand gebruikt om te drummen. Als je dan kijkt naar de ongelofelijk simpele drumkit die hij gebruikt, is het redelijk fenomenaal wat de man op een enorm strakke manier uit zijn mouwen schudt. Samen met Mark Lettieri’s baritongitaar zorgt hij voor de ritmische basis, waarover Cory Wong en Joe Dart vrolijk rondfladderen. Maar het meest opvallende element hadden wij zelf nog niet gezien, u misschien wel? Joey Dosik zorgt immers voor een heerlijke afwerking van deze funky song met een altsaxofoon en een wah-wahpedaal.

Heerlijk om zoveel muzikale virtuositeit in één clip gebundeld te zien. Wie meer wil horen, kan gerust de eerste ep eens gaan beluisteren, of wachten tot 3 mei wanneer de rest van The Fearless Flyers II verschijnt.

Youtube

26 april 2019

About Author

Frederic Beeuwsaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief