Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Fearless Flyers – “Three Basses”

The Fearless Flyers slaan opnieuw toe. Deze superfunkgroep rond drummer Nate Smith, bassist Joe Dart (Vulfpeck), gitarist Mark Lettieri (Snarky Puppy) en de blijkbaar nooit slapende, want alomtegenwoordige gitarist Cory Wong (Vulfpeck) smijt zich sinds 2018 met ware doodsverachting op hun instrumenten. Dat leverde tot hiertoe een handvol ep’s en albums op met onwaarschijnlijk strakke funk. Hoe strak? Denk aan het lederen pak rond het lichaam van Catwoman. Zo strak.

Binnenkort komt The Fearless Flyers III eraan, een zes nummers tellende ep. “Patrol Acrobatique” en “Running Man” deden ons al naar adem happen, nu verrassen de heren ons met “Three Basses”. Tot onze grote verbazing is dit een nummer dat eens niet uit de startblokken schiet als Usain Bolt op speed die wegspurt van een horde hongerige wolven. Nee, het begint met een vette, lome baslijn, waarna de drums er een simpele beat onder leggen. Dart geeft een korte bassolo ten beste, daarna Lettieri, daarna Wong, waarna het teruggaat naar de baslijn.

En dat is het, eigenlijk. Op het einde ontstaat er nog wat chaos wanneer Smith loos gaat, maar in essentie is dit 2 minuten 48 seconden drie bassen en drums. We zouden het niet eens een nummer noemen. Maar het funkt wel meer dan 99% van de dingen die we wel een nummer zouden noemen. Dat wil toch ook wat zeggen.

The Fearless Flyers III verschijnt ongetwijfeld kort na de crowdfundingcampagne waaraan jij – ja, jij – nog altijd kan bijdragen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singles

Nieuwe single Willie J Healey - "Sure Feels Good"

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel druiven de gemiddelde Brit in zijn mond kan vangen? Wel, in de muziekvideo voor de nieuwe…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2022 (Festivaldag 2): Regen in de lucht en zon op het podium

Na een nacht en voormiddag rust opende het Ossegempark gisteren weer de deuren voor de tweede dag van Couleur Café. Het druilerige…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELTE - "Can't U Feel It"

JELTE is een Nederlandse songwriter en multi-instrumentalist die een hedendaags geluid wist te maken met invloeden uit de jaren 80, funk en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.