Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Fearless Flyers – “Three Basses”

The Fearless Flyers slaan opnieuw toe. Deze superfunkgroep rond drummer Nate Smith, bassist Joe Dart (Vulfpeck), gitarist Mark Lettieri (Snarky Puppy) en de blijkbaar nooit slapende, want alomtegenwoordige gitarist Cory Wong (Vulfpeck) smijt zich sinds 2018 met ware doodsverachting op hun instrumenten. Dat leverde tot hiertoe een handvol ep’s en albums op met onwaarschijnlijk strakke funk. Hoe strak? Denk aan het lederen pak rond het lichaam van Catwoman. Zo strak.

Binnenkort komt The Fearless Flyers III eraan, een zes nummers tellende ep. “Patrol Acrobatique” en “Running Man” deden ons al naar adem happen, nu verrassen de heren ons met “Three Basses”. Tot onze grote verbazing is dit een nummer dat eens niet uit de startblokken schiet als Usain Bolt op speed die wegspurt van een horde hongerige wolven. Nee, het begint met een vette, lome baslijn, waarna de drums er een simpele beat onder leggen. Dart geeft een korte bassolo ten beste, daarna Lettieri, daarna Wong, waarna het teruggaat naar de baslijn.

En dat is het, eigenlijk. Op het einde ontstaat er nog wat chaos wanneer Smith loos gaat, maar in essentie is dit 2 minuten 48 seconden drie bassen en drums. We zouden het niet eens een nummer noemen. Maar het funkt wel meer dan 99% van de dingen die we wel een nummer zouden noemen. Dat wil toch ook wat zeggen.

The Fearless Flyers III verschijnt ongetwijfeld kort na de crowdfundingcampagne waaraan jij – ja, jij – nog altijd kan bijdragen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Channel Tres - Head Rush (★★★½): Alle muren gesloopt

Al een zestal jaar krijgen we het van Channel Tres letterlijk op de heupen. In 2018 scoorde hij met “Topdown” en “Controller”…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.