Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy – “Vossi Bop”

Vandaag viert Stormzy zijn grote terugkeer, want hij bracht vannacht een eerste nieuw nummer uit na zijn debuut in 2017. De Londense grimesuperster is één van de drie headliners van Glastonbury, iets wat bij velen in het verkeerde keelgat schoot. Stormzy bracht twee jaar geleden het succesalbum Gang Signs & Prayers uit, en kwam ermee op nummer één in in de Britse album charts. Nadat hij vorige zomer nog op enkele festivals te zien was, werd het terug even rustig rond hem en dook hij de studio opnieuw in om te werken aan een opvolger. Vandaag is er alvast een eerste single met “Vossi Bop”: een terugkeer om u tegen te zeggen.

“Vossi Bop” is een erg geslaagde grimetrack geworden, die bewijst waarom Stormzy op de troon van het Britse genre zit. Een kille beat zet de flow van Stormzy in de kijker en voelt op het eerste gehoor heel onafgewerkt aan, maar dat is net de bedoeling. Ons doet het refrein trouwens wat denken aan “Candy Shop” van 50 Cent. “Vossi Bop” is geïnspireerd op een viraal dansje van twitteruser @NL_Vossi in 2015, en het nummer ontstond dus ook al vier jaar geleden. We zijn in ieder geval al erg benieuwd wat we nog allemaal van Stormzy kunnen verwachten dit jaar.

Op vrijdag 16 augustus staat Stormzy op de main stage van Pukkelpop.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Fred again.. en Stormzy eerste headliners van Pukkelpop 2024!

Bij Pukkelpop zijn ze eindelijk uit hun welverdiende winterslaap gekropen. Echt slapen zat er hoe dan ook niet in voor de organisatie,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy - "Angel In The Marble"

Na een vrij rustige periode waarin we nauwelijks iets van hem hoorden, is Stormzy weer helemaal terug. Eind november bracht de Britse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy & RAYE - "The Weekend"

Stormzy kwam, zag en overwon bij zijn passage op Rock Werchter. Naast een geweldige artiest, bewees hij ook een echte performer te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.