Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rammstein – “Radio”

CPU – Joost Van Hoey

Vier weken geleden lag het epicentrum van de muziekwereld even in Duitsland, Rammstein loste voor het eerst in acht jaar een nieuw nummer, “Deutschland”. Die single werd miljoenen keren gestreamd en steeg in hun thuisland direct naar de top van de hitlijsten. Gelukkig moeten de fans niet even lang wachten op de tweede single, “Radio” is alles wat je van Rammstein kan verwachten én meer.

Openen doet deze schijf met een dikke knipoog naar de landgenoten van Kraftwerk, tot de vettige gitaarlijn binnenkomt. Geen alles verwoestend refrein, “Radio” kent een lager bombastisch gehalte van “Deutschland”. De focus ligt eerder op het instrumentale, een hypnotiserende synth smelt samen met de typische zware gitaren. Voeg daar de broeierige stem van Lindemann aan toe en we krijgen een typisch Rammstein nummer met enkele innovatieve elementen. De typische hook is er wel nog, maar dat is niet het speerpunt van het nummer. “Radio” is anders dan “Deutschland”, maar behoudt wel dezelfde kwaliteit.

Op 17 mei komt hun tot nu toe naamloze zevende album uit, de tracklist en het Artwork daarvoor is al bekend. Zoals al eerder aangekondigd speelt Rammstein op 10 juli het Koning Boudewijnstadion plat, tickets voor die gloednieuwe show zijn al maanden hopeloos uitverkocht.


Artwork:

Tracklist

1. DEUTSCHLAND
2. RADIO
3. ZEIG DICH
4. AUSLÄNDER
5. SEX
6. PUPPE
7. WAS ICH LIEBE
8. DIAMANT
9. WEIT WEG
10. TATTOO
11. HALLOMANN

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

26 april 2019

About Author

Quinten De Seranno Alles kan, alles mag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief