Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rammstein – “Deutschland”

CPU – Joost Van Hoey

Voor de fans van Rammstein was het wachten, heel lang wachten, op nieuwe muziek. De bekendste Duitstalige metalband heeft namelijk al sinds 2009 geen nieuw album meer uitgebracht. Oké, in 2011 was er nog “Mein Land” dat op de verzameling Made in Germany stond, maar sindsdien kregen we geen nieuwe muziek meer van de groep uit Berlijn. Daar komt nu dus verandering in met “Deutschland”. De single is meteen ook de voorbode voor hun eerste album in tien jaar, dat op 17 mei verschijnt.

Nog voor de clip van “Deutschland” online stond, ontstond er al controverse rond de teaser uit de clip. Daaruit zag je de bandleden aan de strop, met wat verwijzingen naar de holocaust. ‘Not done’ volgens velen, maar als je het in zijn geheel ziet, dan lijkt de ophef wat van de pot gerukt. De clip is namelijk een cinematografisch meesterwerk dat zomaar een kort stukje uit een Hollywood blockbuster zou kunnen zijn. Er wordt vooral kritiek geuit op hoe Duitsland in de geschiedenis is geëvolueerd. Een sterk staaltje zelfrelativering.

Rammstein staat bekend om te choqueren en ook hier lijkt dat niet anders te zijn. Muzikaal haalt “Deutschland” alles naar boven wat Rammstein zo sterk maakt. Opvallende synth-geluiden, strakke gitaarlijnen en natuurlijk een groots refrein. De bombast is nooit ver te zoeken en de vocals van Till Lindemann laten zich weer ferm horen. Iets meer dan vijf minuten worden we ondergedompeld in een meeslepend nummer dat zowel stevig als intens tot je komt. Benieuwd wat dat gaat geven op de rest van het album. Geruchten zeggen dat deze plaat ook meteen de laatste zou zijn van de band.

Hoe het ook mag zijn, later deze zomer doet Rammstein een Europese tournee met op 10 juli een halte in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3409 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rammstein @ Park de Nieuwe Koers Oostende: Georchestreerde anarchie

Park de Nieuwe Koers in Oostende is met zijn dertien hectare grond een gedroomde locatie voor massa-evenementen. Nu zulke activiteiten terug aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rammstein - Zeit (★★★★): Met tranen doorkliefde trommelvliezen

Choqueren. Het had zomaar de tweede naam kunnen zijn van Till Lindemann en zijn Rammstein. Sinds 1994 heeft de in Berlijn opgerichte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rammstein - "Zick Zack"

Vol verwachting klopt ons hart, want binnen afzienbare tijd verschijnt er een nieuwe plaat van Rammstein. Zoals altijd doen dan de geruchten…

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.