Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Middle Kids – “Beliefs & Prayers”

Het Australische indierocktrio Middle Kids bestaat uit het jonge koppel Hannah Joy en Tim Fitz, bijgestaan door Harry Day. Meer dan wat gitaren en een drumstel heeft het drietal niet nodig om gevoelige, innemende indierock nummers te schrijven. Deze lente touren ze met Local Natives, en op 24 mei komt hun nieuwe ep New Songs for Old Problems uit. Daarvan hoorden we al twee tracks, “Salt Eyes” en “Real Thing”. De nieuwste single neigt meer naar het niveau van die tweede, en dat is goed nieuws.

“Beliefs & Prayers” heeft meer dan één luisterbeurt nodig om tot zijn recht te komen. De eerste keer steelt het refrein vooral de aandacht, en is het moeilijk om het snelle tempo en alle schakeringen in Joy’s stem te volgen. Maar daarna ontdek je steeds meer variatie. Er wordt afgewisseld tussen hard en zacht, nieuwe melodieën volgen elkaar op, om daarna weer terug te gaan naar het catchy refrein. Vooral naar het einde toe neemt de emotie in de zang toe, en wordt die ook onderbouwd door aanzwellende drums en gitaren. “Beliefs & Prayers” is niet zo goed als het anthemische “Real Thing”, maar getuigt wel van vooruitgang sinds eerdere nummers. Waarschijnlijk zal de rest van de ep in diezelfde lijn liggen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Middle Kids - Faith Crisis Pt 1 (★★★★): Op zoek naar de zin van het leven

Het Australische Middle Kids, geleid door zangeres en gitariste Hannah Joy, betreedt 2024 op het hoogtepunt van hun kunnen met derde album…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids - "Terrible News"

Midden volgende maand zal het Australische alternatieve rocktrio Middle Kids haar langverwachte album Faith Crisis Pt. 1 uitbrengen. Bassist Tim Fitz, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids - "Bend"

We leerden de Australische formatie Middle Kids al in 2018 kennen, maar vooral haar tweede langspeler Today We’re The Greatest bezorgde de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.