Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Middle Kids – “Beliefs & Prayers”

Het Australische indierocktrio Middle Kids bestaat uit het jonge koppel Hannah Joy en Tim Fitz, bijgestaan door Harry Day. Meer dan wat gitaren en een drumstel heeft het drietal niet nodig om gevoelige, innemende indierock nummers te schrijven. Deze lente touren ze met Local Natives, en op 24 mei komt hun nieuwe ep New Songs for Old Problems uit. Daarvan hoorden we al twee tracks, “Salt Eyes” en “Real Thing”. De nieuwste single neigt meer naar het niveau van die tweede, en dat is goed nieuws.

“Beliefs & Prayers” heeft meer dan één luisterbeurt nodig om tot zijn recht te komen. De eerste keer steelt het refrein vooral de aandacht, en is het moeilijk om het snelle tempo en alle schakeringen in Joy’s stem te volgen. Maar daarna ontdek je steeds meer variatie. Er wordt afgewisseld tussen hard en zacht, nieuwe melodieën volgen elkaar op, om daarna weer terug te gaan naar het catchy refrein. Vooral naar het einde toe neemt de emotie in de zang toe, en wordt die ook onderbouwd door aanzwellende drums en gitaren. “Beliefs & Prayers” is niet zo goed als het anthemische “Real Thing”, maar getuigt wel van vooruitgang sinds eerdere nummers. Waarschijnlijk zal de rest van de ep in diezelfde lijn liggen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Middle Kids - Today We're the Greatest (★★★★): Indierock met vlotte gitaren

Na het goed onthaalde Lost Friends van 2018 kon de Australische band Middle Kids een jaar later bevestigen met de ep New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids - "Stacking Chairs"

Australië en indierock horen we graag in een zin en zeker wanneer Middle Kids ook ter sprake komt. Na hun goed onthaalde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.