Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Middle Kids – “Real Thing”

Het Australische indierocktrio Middle Kids brengt vandaag zijn single en video “Real Thing” uit. Deze single maakt deel uit van het minialbum New Songs for Old Problems, dat op 24 mei uitkomt. Op dat album zullen nog vijf andere tracks te horen zijn. Lang hebben we niet moeten wachten op nieuwe muziek, nog maar een jaar geleden verscheen het succesvolle debuutalbum Lost Friends. Met “Real Thing” gaat de band verder op zijn typerende, toegankelijke sound, en dat is positief.

De intro geeft meteen een staaltje van het bereik van de stem van frontvrouw Hannah Joy. Het is ook dankzij die mooie stem, die perfect samen met de gitaren opbouwt naar een climax, dat Middle Kids zo herkenbaar is. De melancholische vibe waar de band in uitblinkt, hoorden we eerder ook al in “Salt Eyes”, een andere single van de plaat. “Real Thing” is wel meer catchy dan die vorige. Wanneer het refrein losbarst, weten we meteen dat dit lied er eentje is dat zal blijven hangen. Wedden dat je bij de tweede luisterbeurt ‘Don’t it ever make you feel sad?/Oh, is this the real thing?’ al meebrult?

Fans van Soccer Mommy en Angie McMahon zullen deze nieuwe single zeker ook kunnen appreciëren. Net als hen weet Middle Kids indierock met intens gitaarwerk te combineren met teksten die inspelen op de “teenage angst” van de twenty-somethings onder ons. Wij zijn alvast benieuwd naar de rest van het komende album!

Facebook

Related posts
AlbumsRecensies

Momma – Household Name (★★★★): Klaar voor de grote doorbraak

Na een periode van twee jaar brengt de band Momma hun langverwachte album Household Name uit. De band, geleid door de twee…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Spacey Jane – Here Comes Everybody (★★★): De zomer blijft niet duren

In 2016 besloot een bende van vier vrolijke indierockers uit het Australische Perth een band te starten en daar hoor je ons…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joyeria - "Wild Joy"

In augustus van vorig jaar verscheen ineens de Canadese songwriter Joyeria op onze radar. Hij loste zijn debuutsingle “Here Comes Trouble“: een…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.